Waterproject

Op dit moment zetten wij ons in om ongeveer 300 bewoners van Tobang (Nepal) van schoon drinkwater te voorzien. Hiervoor zijn in totaal 33 regenwatertanks nodig waarin we per tank 6.000 liter regenwater kunnen opvangen. Het water wordt via leidingen langs de dakrand opgevangen. Het eerste kwartier wordt het water langs de tank afgevoerd zodat het vuil van het dak niet in de tank terecht komt.  In een later stadium zou dit water gebruikt kunnen worden voor toiletten of om het land in droge tijden te besproeien (zoals bij het schooltje van Tobang al gerealiseerd is).

Kosten

Elke tank kost ongeveer 1.000 euro. Een omvangrijk project dat is opgesplitst in drie fasen. Bij de bouw van de tanks helpt de lokale bevolking mee. Tevens wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale bouwmaterialen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Rond de 13% van het totale kostenplaatje is zo voor rekening van de bewoners. Het is belangrijk dat zij hun bijdrage leveren en mee te helpen bouwen, omdat zij op deze manier uitleg en training krijgen over het gebruik en onderhoud van de tanks.

Onze lokale partner

Kanchan Nepal is voor dit project onze fantastische lokale partner die gespecialiseerd is in watervoorzieningen met name in dit soort bergachtige gebieden in Nepal. Zij organiseren dit hele project ter plaatse, incl. voortgang en trainingen.

Inmiddels kan gestart worden met de eerste fase. Er gaan 11 families voorzien worden van een 6.000 liter watertank met een tappunt voor hun huisje. En dan vol goede moed op naar de 2e fase om met de volgende 11 tanks te starten.

Zie het Plan van aanpak 1e fase bouw 11 watertanks van Kanchan Nepal.

Dank aan de sponsors

Deze familie Jhamka bdr Magar N31 krijgt als eerste een watertank, gesponsord door The Lions Club Aalsmeer

Voor deze eerste fase is 8.000 euro aan actiegeld opgehaald met behulp van velen. Wilde Ganzen legde daar 4.000 euro bij, zodat gestart kon worden met totaal 12.000 euro. Dank ook aan Ketaaketighar Nepaalma, OSA. the Lions club Aalsmeer en vele anderen voor hun bijdrage, waardoor deze eerste fase gerealiseerd kan gaan worden.

Nog 2 fasen te gaan

We zullen de komende tijd nog veel acties gaan ondernemen om over ongeveer 3 maanden met de volgende fase te kunnen starten waarmee we nog 11 families blij kunnen maken. We hebben jullie steun dus nog hard nodig.

Meer over de reeds gerealiseerde watertanks en hoe dit project tot stand kwam, kan je lezen op de pagina: gerealiseerde projecten. 

Zo komt een 6.000 liter watertank eruit te zien