Onze droom is om de levensstandaard van de dorpsbewoners van Tobang in de heuvels van Nepal stapje voor stapje op een hoger pijl te brengen. Hierbij is bewustwording een belangrijk onderdeel. Dit begint vooral bij hygiene en het onderwijs aan de kinderen.

Een aantal projecten waar wij de komende tijd op in willen zetten zijn:

Bestaande waterleidingen

Op dit moment liggen er in gebied een aantal waterleidingen. Deze waterleiding zijn aan vervanging toe of moeten gerepareerd worden. Daarom willen we de komende tijd deze leidingen verbeteren en natuurlijke bronnen beter benutten.

Toiletten en hygiënevoorlichting

De school is hard toe aan een nieuw toiletgebouwtje. Ook moeten er toiletten gebouwd worden voor de dorpsbewoners, en willen we hygiene trainingen geven. Vooral in deze tijd is dit erg belangrijk. Voor het doorspoelen van de toiletten willen we het eerste regenwater gebruiken dat niet in de watertank terecht komt.

Landbouw:

Voor de landbouw willen we training gegeven over hoe de bewoners het land zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken zodat er meer groente en fruit op de gronden verbouwd kunnen worden.  We denken hierbij aan een systeem om het overtollige regenwater uit de watertanks op te vangen en dit te gebruiken om het land te besproeien in droge tijden. Ook hier is het trainen en bewust maken van de mensen een belangrijke factor.

Social media

Volg ons ook Facebook @nepalbenefietaalsmeer 

Kijk onze filmpjes op YouTube

Abonneer op onze nieuwsbrief