Onze nieuwe droom is om de levensstandaard van de dorpsbewoners van Tobang in de heuvels van Nepal stapje voor stapje op een hoger pijl te brengen. Hierbij is bewustwording een belangrijk onderdeel. Dit begint vooral bij het onderwijs aan de kinderen.

Nadat  in Tobang alle families van schoon drinkwater zijn voorzien, zijn er voor Nepal Benefiet Aalsmeer nog veel dromen waar te maken in deze streek. Een aantal projecten waar wij nu over nadenken zijn:

Bestaande waterleidingen

De reeds bestaande waterleidingen en bronnen repareren en verbeteren.

Toiletten en hygiënevoorlichting

De school is hard toe aan een nieuw toiletgebouwtje. En ook kunnen er toiletten gebouwd worden voor de dorpsbewoners, waarbij uiteraard de hygiene trainingen belangrijk zijn. Het eerste regenwater dat niet in de watertank terecht komt, kan worden opgevangen voor de toiletten.

Landbouw:

Er zal ook training gegeven kunnen worden over hoe het land zo optimaal mogelijk te behandelen, zodat er meer groente en fruit op verbouwd kan worden.  Het overtollige regenwater uit de watertanks kan bijvoorbeeld worden opgevangen om het land te besproeien in droge tijden zodat ook dan het land goed benut kan worden. Ook hier is het trainen en bewust maken van de mensen een belangrijke factor.