Overstroming zomer van 2017 veroorzaakt veel schade in Chitwan

In de zomer van 2017 is er zeer veel regen gevallen waardoor rivieren ver buiten de oevers traden. Hierdoor zijn veel mensen dakloos geworden. Deze ramp volgde snel na de vreselijke aardbeving in 2015.

Noodhulp

Aanvankelijk was het plan om een hele gemeenschap van 12 gezinnen in Malpur te helpen met nieuwe huisjes. Er woont hier een gemeenschap bestaande uit de Mushahar kaste, een zeer arme kaste, oorspronkelijk afkomstig uit India. wij hadden op dat moment in totaal 5.466 euro bijeengebracht, waarvan een deel aan noodhulp is besteed door SVSI, die ook nu weer zeer hard werkt om zo goed mogelijk te helpen. Per huisje was 2.000 euro nodig. Wij hadden op dat moment geld beschikbaar voor 3 huisjes, mede door subsidie van OSA, Dorcas Aalsmeer en enkele zeer gulle donateurs. Echter we wilden niet slechts 3 mensen helpen, maar de hele gemeenschap, want wie geef je anders wel en wie niet?

Gelukkig boodt st. Soulventure uitkomst. Zij namen het project over en met het reeds gedoneerde geld, hielpen wij 2 families helpen aan een nieuw huisje in een ander dorpje, t.w. Bagartol, die ook slachtoffer zijn van de overstroming. Er is hierdoor een mooie samenwerking ontstaan met St. Soulventure en ons. Wij kunnen ons nu weer volop richten op het waterproject in Tobang,

Uiteindelijk heeft de plaatselijke Rotary club dit hele Mushahar project van 12 huisjes op zich genomen. We kunnen hierdoor 2000 euro retour ontvangen van Soulventure om aan het waterproject te besteden. Heerlijk om zo te kunnen samenwerken!

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Dorcas, kringloopwinkel in Aalsmeer, die 2.000 euro sponsort, OSA en vele vele donaties die gestort zijn.