Overstroming in de zomer van 2017 veroorzaakt veel schade, vooral in Chitwan in Nepal 

Ook in Nepal is sprake van klimaatverandering, dat in de zomer van 2017 resulteerde in zeer veel regen en wateroverlast. De rivier is ver buiten de oevers getreden. En wederom zijn veel mensen dakloos geworden. Deze ramp volgde snel na de vreselijke aardbeving in 2015.

Nepal Benefiet Aalsmeer geeft noodhulp en helpt 2 families

Aanvankelijk is het plan om een hele gemeenschap van 12 gezinnen in Malpur te gaan helpen aan nieuwe huisjes. Er woont hier een gemeenschap bestaande uit de Mushahar kaste, een zeer arme kaste, oorspronkelijk afkomstig uit Ïnda. Al sw 12 huisjes zijn vernietigd. Nepal Benefiet heeft  op dat moment in totaal 5.466 euro bijeengebracht, waarvan een deel aan noodhulp is besteed door SVSI, die ook nu weer zeer hard werkt om zo goed mogelijk te helpen. Noodhulp bestaat uit puin ruimen en de allereerste behoefte vervullen, zoals tenten en voedsel uitdelen. Per huisje denkt SVSI 2.000 euro nodig te hebben. Allereerst wordt gedacht aan microkrediet systeem, echter dat blijkt al gauw onmogelijk. Deze mensen zijn te arm. NBA heeft op dat moment geld beschikbaar voor 3 huisjes, mede door subsidie van OSA, Dorcas Aalsmeer en enkele zeer gulle donateurs. Echter we wilden niet slechts 3 mensen helpen, maar de hele gemeenschap, want wie geef je anders wel en wie niet? NBA is inmiddels ook bezig met het zeer omvangrijke waterproject in Tobang.

Gelukkig biedt st. Soulventure uitkomst. Zij nemen dit project over en met het reeds gedoneerde geld, kunnen wij 2 families helpen aan een nieuw huisje in een ander dorpje, t.w. Bagartol, die ook slachtoffer zijn van de overstroming. Er is hierdoor een mooie samenwerking ontstaan met St. Soulventure en NBA. NBA kan zich nu weer volop richten op het waterproject in Tobang,

Uiteindelijk heeft de plaatselijke Rotari club dit hele Mushahar project van 12 huisjes op zich genomen. We kunnen hierdoor 2000 euro retour ontvangen van Soulventure om aan het waterproject te besteden. Heerlijk om zo te kunnen samenwerken!

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Dorcas, kringloopwinkel in Aalsmeer, die 2.000 euro sponsort, OSA en vele vele donaties die gestort zijn.