Wederopbouw schooltjes in Chepang Hills na de aardbevingen in 2015 

Nadat NBA zich met heel veel hulp vanuit Aalsmeer, enorm ingezet heeft om te helpen de eerste noodhulp via SVSI te bieden is besloten om te helpen 2 schooltjes weder op te bouwen in Chepang hills (Latauli en Supar).

Joke bezocht in november 2016 het schooltje in Latauli. Dit noemt zij zelf het hoogtepunt van haar verblijf in Nepal. Het was een zware wandeltocht en klim naar boven en zeer de moeite waard. Twee schoolgebouwtjes zijn hier gerestaureerd en een is helemaal nieuw gebouwd. Er zijn nu 5 klaslokalen en een kantoor. Dat betekent dat er ongeveer 17 kinderen in een klas zitten ipv 40 voorheen. De gebouwen zijn zo goed mogelijk aardbeving bestendig gebouwd.  Er is nu ook een waterleiding aangelegd. Het blijkt dat veel van dit soort dorpjes in de heuvels helemaal geen water hebben. De mensen moeten dus wekelijks uren lopen met watertanks op hun rug. Je snapt hoe blij ze nu zijn met deze watervoorziening. Het transport van de bouwmaterialen werd gedaan door de dorpsbewoners. Deze mensen werden betaald per kg materiaal dat zij droegen. Vandaar dat de transportkosten nogal hoog zijn geweest. Zie onderstaand filmpje om een mooi beeld te krijgen van dit project en deze reis.

De cadeautjes die Joke o.a. van kinderen op de verjaardag van Luci Beumer meekreeg, werden op dit schooltje uitgedeeld en nadat zij met 1 kindje aan een kleurplaat begon te kleuren, begonnen alle kinderen spontaan te kleuren. Met een warm en dankbaar gevoel werd afscheid genomen en kon de terugtocht naar beneden aanvangen. Wij weten weer heel goed waarom we dit werk doen!

Er werd een benefietconcert georganiseerd in the Beach in februari 2016 met medewerking van de band: Supertribute.
ook was er een volleybaltoernooi dat veel geld opleverde voor Nepal.

Veel dank aan alle muzikanten, The Beach, Luci Beumer, OSA, Antoniusschool Kudelstaart en andere gulle donateurs die een bijdrage hebben gestort.

Een leuke nevenactie werd georganiseerd door Jolanda en middels een rommelmarkt.

Bekijk in dit filmpje de reis naar het opgebouwde schooltje in Latauli, Chepang hills