Verschrikkelijke verwoestende aardbevingen in Nepal in 2015 (zie de filmpjes onderaan deze pagina)
De aardbevingen in Nepal waren een tweetal aardbevingen die kort na elkaar optraden in 2015. De eerste aardbeving, die optrad op 25 april 2015 , had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter en een verwoestende kracht (IX) op de schaal van Mercalli.

Het epicentrum lag ongeveer 34 kilometer ten zuidoosten van Lamjung, met een hypocentrum van circa 10 kilometer diep. Bij deze aardbeving zijn minstens 7.557 mensen omgekomen en meer dan 14.123 mensen gewond geraakt. De meeste slachtoffers vielen in Nepal, maar er vielen ook slachtoffers in omringende landen waaronder India, China en Bangladesh.

Een tweede aardbeving met een kracht van 7,4 op de schaal van Richter vond plaats op 12 mei 2015, op 19 kilometer diepte, met het epicentrum nabij de grens met China.

Acties Nepal Benefiet Aalsmeer
Er werd direct gestart met inzamelingsacties via de pers en digitale media in en rondom Aalsmeer. Het binnenkomende geld werd door NBA direct doorgestort aan SVSI die het direct kon gebruiken voor de eerste noodhulp. We hebben veel respect voor deze mannen en vrouwen van SVSI (merendeels bestaande uit het personeel van Sapana Village Lodge) die zich zo enorm inzetten voor hun mede landgenoten die er erger aan toe waren dan zijzelf op dat moment.

Samen met Yvon en Rene Giesser en Anneke v.d. Linde organiseerden we in juni 2015 een groot Nepal fesival in N201. Zeer veel ondernemers steunden de veiling die georganiseerd werd deze dag. Óm een beeld te geven van de omvang van dit evenement hieronder het programma

  • Kinderprogramma: o.a. springkussen, grimeren, grabbelton, spijkerbroekhangen, sjoelen en veel meer…
  • Live Muziek programma met: The Whatts-Ten Beers After–Little Boogie boy bluesband– Jay Jay bluesband- The Riverstones- Mrs. Feelgood en Coolcast band
  • Dit alles werd ondersteund met een Nepalese markt, Nepalese hapjes van Himalaya Palace, veiling met mooie artikelen, gesponsord door heel veel winkeliers en horecagelegenheden uit Aalsmeer.
  • Wethouder Jop Kluis was deze middag de veilingmeester.
  • Ook was er een rommelmarkt.
  • Als het u allemaal even te veel werd, kon u zich heerlijk laten masseren of een korte klankschalenhealing ondergaan.

Het totale bedrag dat aan noodhulp van NBA aan Nepal wordt gestort is 12.500 euro.

In februari 2016 werd weer een benefietavond georganiseerd in het teken van de aardbeving en nu in The Beach en ten behoeve van de wederopbouw van een schooltje. Kijk voor meer info over dat project hier

Het filmpje over de aardbeving hieronder spreekt voor zich:

Nog een sprekend filmpje over de aardbeving zien? kijk hier Aan het eind van dat filmpje lees je welke ondernemers de veiling hebben ondersteund.