Onze partners

Sapana Village Social Impact, (SVSI) onze vaste partner in Nepal.  Joke kent Dhurba Giri, directeur van Sapana Village lodge en oprichter van SVSI al vanaf haar eerste bezoek aan Nepal (2003). De definitieve samenwerking met hem en zijn stichting start nadat Joke uit het bestuur van het kinderhuis Ketaaketighar Nepaalma stapt en eerst 2 jaar met een team van MCC (Medical checks for children) is meegegaan om te helpen bij de medical checks.  Daardoor leert ze Dhurba nog beter kennen, daar hij de medische checkups voor MCC coördineert in Nepal.  Al vanaf het begin van hun kennismaking zag zij de bevlogenheid, integriteit en warmte waarmee deze man dit werk voor zijn land doet. De te sponsoren projecten zoeken wij inmiddels ieder jaar samen hem uit.

Kanchan Nepal is een expertise bureau op gebied van water en sanitair in Nepal. Op een conferentie over water in Nepal ontmoet Joke  Jan Dictus van stichting Tashi Delek. Hij had goede ervaringen met Sam Sam Water en Kanchan Nepal vanwege zijn waterproject in het oosten van Nepal. Het was een schot in de roos. Voor het eerste deel van het waterproject in 2017 was SVSI onze directe partner en Kanchan Nepal de uitvoerende partij. We hebben gekozen voor Kanchan Nepal als directe partner voor het tweede deel van het waterproject om de lijntjes zo kort mogelijk te houden. We hebben goed contact met Mr. Nirmal Adhikari, manager van deze Nepalese stichting, die ons project in Nepal coördineert.

Sam Sam Water: onze partner in Nederland voor advies over het waterproject. Zie hierboven.

Stichting Soulventure: samenwerking n.a.v. de overstroming in Chitwan in de zomer van 2017. Zij werken ook nauw samen met Dhurba en SVSI