bezoek Belinda en Laura nov 2019

Reisverslag bezoek waterproject door Belinda en Laura

Het begon met een droom. De droom van Tilu. Een kleine man met een groot hart en passie voor zijn dorp en zijn familie. Zijn Sapana (droom in het Nepalees): ‘Hoe mooi zou het zijn als zijn moeder geen pijn in haar rug meer had omdat zij elke dag uren met zware manden met flessen water langs glibberige berg paden moest lopen…’

Nu ruim twee jaar later is dit werkelijkheid. Er staan 22 watertanks bij 22 families en met de bouw van de laatste 11 tanks is gestart. Na de realisatie van deze laatste 11 tanks is het hele dorp Tobang in Chepang Hills van in totaal 33 watertanks voorzien.

Wij bezochten samen met Tilu, Nirmal van de NGO Kanchan Nepal (begeleider van de bouw van de tanks) en Subash van Sapana Village Social Impact (SVSI) het project en trokken via de paden die Tilu’s moeder en vele andere vrouwen in het dorp liepen voor water. Het was best een zware tocht voor ons en we bedachten ons dat de bewoners van dit gebied dit dagelijks liepen. Wij spraken Tilu’s moeder. Geëmotioneerd vertelde zij hoe dankbaar en blij ze is met de watertank, dat ze nu geen pijn in haar rug meer heeft en haar kwaliteit van leven zo verbeterd is. Het raakt ons als we haar horen spreken.

Er is veel gebeurd in de tussentijd.

Joke kende Tilu vanuit een waterproject bij een schooltje. Maar een heel dorp van watertanks voorzien vraagt toch meer organisatie dan 1 persoon kan regelen. Daarom is Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer opgericht en kreeg Joke hulp van Luci en ons: Belinda en Laura. Wij hebben allemaal dezelfde passie als Joke: Tilu’s Sapana werkelijkheid maken.

Maar voordat we de watertanks konden realiseren moest er veel geregeld worden. Er kwam een mooie website, een ANBI status, en er moest geld ingezameld worden. Na een bevlogen presentatie van Joke bij Wilde Ganzen kregen we de toezegging dat voor iedere euro die we ophaalden zij een bijdrage van 50 cent wilde geven. Een prachtige start om het geld voor alle tanks in te zamelen. Ook Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer OSA hielp ons. Na het geslaagde benefiet concert in oktober 2018 konden we de opdracht geven voor de eerste 11 tanks. Vele sponsoren en giften volgden en al snel konden we ook opdracht geven voor de 2e 11 tanks en nu is ook gestart met de aanleg van de laatste 11 tanks. We waren onder de indruk van de passie waarop Nirmal de watertanks voor ons realiseert bij de huisjes in het dorp die vaak op plekken liggen die moeilijk bereikbaar zijn. Ook liet hij ons een plek zien waar ze, met een kleine ingreep, nog een watervoorziening kan realiseren.

Tijdens onze driedaagse hike door de heuvels (maar voor ons bergen) spraken we ook met Sujan en Dhurba van (SVSI) onze vaste partner in Nepal. Sujan vertelde dat hij in een ander gedeelte van de heuvels van Ciddhi de bewoners helpt om zelf hun levensstandaard te verbeteren. Bijvoorbeeld door het verbouwen van gewassen en het houden van geiten. Dit zou een mooie volgende fase kunnen zijn voor het dorp van Tilu.

Vol inspiratie voor volgende projecten en dankbaar voor iedereen die heeft meegeholpen aan de realisatie van de 33 watertanks zijn we nu weer thuis. Maar we hebben Nepal en de droom van Tilu in ons hart gesloten. We gaan nu vol enthousiasme aan de slag om dit stukje Nepal verder te ontwikkelen voor de mensen die hier wonen. Helpt u mee?

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer,

Belinda en Laura

kijk voor meer foto hier.

 

bezoek Belinda en Laura nov 2019                         bezoek Belinda en Laura nov 2019

bezoek Belinda en Laura nov 2019

Bouw laatste Nepalese watertanks

Bewoners van het bergdorpje Tobang moeten uren lopen voor water. Vaak bij vervuilde bronnen. Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer (NBA) helpt de ruim 300 inwoners met de bouw van 33 water opvangtanks in drie fases. Er is door NBA voldoende geld opgehaald om te starten met de laatste 11 tanks.

 Elke watertank vangt 6000 liter regenwater op en kost circa € 1000 om te bouwen. Vorig jaar en dit jaar was NBA actief om voor dit mooie en nuttige project geld in te zamelen. Om het werkbaar te houden bestaat de geldinzameling en bouw van de 33 tanks uit drie delen.

Samen met bewoners
De lokale bevolking helpt mee met de bouw van de watertanks. Dit is belangrijk omdat zij ook direct leren hoe ze met de tanks moeten omgaan en hoe ze deze op een goede manier kunnen onderhouden.

Vele sponsors
Na een benefietconcert in oktober 2018 was er voldoende geld voor bouw van de eerste 11 watertanks. Begin dit jaar startte de bouw van de tweede serie dankzij donaties van onder meer de Lions en St. Ketaaketighar Nepaalma en talloze particuliere donaties. De bouw van de laatste elf tanks werd mogelijk door giften van scheepswerf De Vries Makkum, Van Vliet containers en TCR een bedrijf dat grondafhandelingsapparatuur levert voor vliegtuigen. Naast de inzamelacties, krijgt NBA ook steun van Wilde Ganzen. Voor iedere euro die de Stichting ophaalt legt Wilde Ganzen nog eens halve euro bij. Daarnaast gaf Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer financiële steun.

Reactie NBA
“Wij zijn ontzettend blij met alle giften en donaties”, vertelt Joke van der Zwaan, voorzitter van NBA. “Voor de bewoners van Tobang is dit een reuzenstap. Ze hebben nu schoon water waar ze geen uren voor hoeven te lopen. We bedanken iedereen die heeft geholpen dit mogelijk te maken.”

Meer weten
De stichting heeft een Anbi-status. Dit betekent dat giften aftrekbaar zijn van de belasting. Meer weten? Wij zijn bereikbaar via 06-23861976 of info@nepalbenefietaalsmeer.nl en onze contactpagina op onze website .

Social media

Volg ons ook Facebook @nepalbenefietaalsmeer 

Kijk onze filmpjes op YouTube

Abonneer op onze nieuwsbrief

 

Column Joke 7 juli 2019

Alweer enige tijd geleden dat we met nieuws uit en over Nepal naar buiten komen. Dat wil echter niet zeggen dat er niets gebeurd is ondertussen. In tegendeel, want we kunnen vol trots zeggen dat dit deel van het waterproject financieel helemaal rond is. Alle 33 families krijgen een watertank en tapkraan voor hun huisje. Hoe geweldig is dat!!!

Ida en Thea bezochten ons waterproject in Tobang
Graag wil ik een verslag plaatsen van vriendinnen Thea en Ida die ons waterproject hebben bezocht in maart 2019. Zij zijn beiden bestuursleden van st. Ketaaketighar, het kinderhuis in Sauraha in Nepal, waar mijn Nepal avontuur begon in 2003. Deze stichting heeft een heel grote bijdrage geleverd aan NBA om de droom van de mensen in Tobang waar te maken. De ontroering is in hun verslag duidelijk te voelen.
Lees hier het hele verslagvan Ida en Thea.

Feest in juni 2019
Op 22 juni gaf ik een feest vanwege mijn pensioen. Echter vanaf het moment dat ik besloot een feest te geven, kwamen er steeds meer redenen bij om te ‘vieren’. Een van de bijkomende redenen was dat ik zo ontzettend blij ben met het goede resultaat van ons prachtige waterproject.
Lees hier meer over dit voor mij, en hopelijk voor alle aanwezigen, top feest.

Reis naar Nepal in maart 2020
Door jullie bijdragen op mijn feest kan ik in maart 2020 naar Nepal afreizen om in Tobang het eindresultaat van dit deel van het waterproject te bekijken. Tevens kunnen we dan bekijken hoe we dit dorp verder kunnen helpen in de nabije toekomst. Er zal ook nog een deel van jullie bijdrage voor een volgend project gestort worden naar onze stichting. Heel veel dank.

Heel fijn om dit keer niet alleen te hoeven reizen, maar in gezelschap van mijn zo betrokken vrienden, Thea, Ida en Maria, allen bestuursleden van het kinderhuis van St. Ketaaketighar.

Kort verslag van Wilde Ganzen

Marit van Liere, onze relatiebeheerder bij Wilde Ganzen is ook erg enthousiast over ons project. Ze schreef speciaal voor deze nieuwsbrief een kort stukje over onze samenwerking en ons project. Uiteraard is deze samenwerking met Wilde Ganzen ook de grote verdienste van onze bestuursleden, Belinda, Laura en Luci. Zonder deze toppers zouden we geen stichting zijn en zou deze samenwerking met Wilde Ganzen niet mogelijk geweest zijn.  Lees hier het verslagje van Marit.

Joke van der Zwaan, voorzitter NBA

Social media

Volg ons ook Facebook @nepalbenefietaalsmeer 

Kijk onze filmpjes op YouTube

Abonneer op onze nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief: maart 2019

Met trots en dankbaar willen we  onze nieuwe website presenteren. Dank aan Ingkie Tan die veel energie heeft gestoken bij het opstarten. En dank aan Laura Tas, onze secretaris en haar neef Jeroen Tas van ‘Jerosites’ voor het verder opzetten en afmaken van de mooie, nieuwe website. Doneren kan nu ook via een Ideal knop via deze site. Ook is er een doneerknop op onze facebook pagina. Wat zijn wij blij dat we nu zo professioneel kunnen werken door de zakelijke kennis en voortvarendheid van onze medebestuursleden.

Gestart met de 2e fase van 11 watertanks in Tobang Nepal

We zijn heel trots en dankbaarheid dat de start van het tweede deel van ons mooie waterproject vorderingen maakt. De volgende elf families werken hard mee om een watertank met tappunt voor hun huisjes te bouwen. De fondsenwerving die nodig is om ook de derde fase te kunnen financieren loopt gestaag. We zijn er nog niet, maar met uw hulp het gaat vast lukken om alle bewoners in Tobang van water te voorzien.

Kijk hier voor alle foto’s van het waterproject. De foto’s zijn gemaakt door Nirmal Adhikari van Kanchan Nepal.

Emmer met filter voor families die een regenwater opvangtank hebben

Alle families krijgen bij hun watertank een portable emmer met een filter. Met de emmers kunnen ze het drinkwater eerst nog filteren en maken wij de bevolking  extra bewust van het belang van schoon drinkwater. Ook tijdens en na het regenseizoen adviseren wij ze deze filteremmers in hun huis te gebruiken. Het maakt ook onderdeel uit van het trainingsprogramma.

 Sponsor update

Ida en Thea, twee bestuursleden van deze stichting zijn momenteel in Nepal. Zij komen daar enkele keren per jaar. Deze Nederlandse bestuursleden zijn zo enthousiast over ons waterproject dat zij een grote financiële bijdrage hebben geleverd (vijf watertanks plus nog 2 ½ tank van Ida en Thea persoonlijk die een deel van hun opbrengst van de Nepalese markt schonken). Hiervoor zijn wij  uiteraard zeer dankbaar. Hun enthousiasme maakt dat deze twee vriendinnen dit keer bij hun bezoek aan Nepal op 20 maart 2019 ook ons project bezoeken. Hun eerste reactie ontvingen wij al vanuit Nepal: ‘ontroerd en voldaan‘, schreven zij. Ze logeerden 1 nachtje bij Tilu’s ouders in Tobang en kregen uitleg en begeleiding over het waterproject van Nirmal Adhikari van Kanchan Nepal. Na hun terugkomst in Nederland op 6 april 2019 horen wij ongetwijfeld meer over hun belevenissen. Wordt vervolgd dus!

Wij zijn erg blij met de samenwerking en het bezoek van Ida en Thea aan Tobang, Als bestuur kijken wij nog naar een goed moment om ook het project te bezoeken. We willen dan ook bekijken of en hoe we verder kunnen helpen om de algemene levensstandaard van deze dorpsbewoners te verbeteren.

En nog meer fantastisch nieuws. Via St. ketaaketighar Nepaalma zijn er nog eens vijf watertanks gesponsord door Boot en Broerse, fysiotherapiepraktijk in Lisse. Deze fysiotherapiepraktijk organiseert met 25 fietser/wandelaars in september 2019 een tocht door Nepal en sponsort daarmee vele projecten via de stichting van het kinderhuis. Met name Anneke van Veen, heeft zich hiervoor ingezet. Ook Anneke is bestuurslid van St. Ketaaketighar en zal met deze fietsers meegaan naar Nepal. Joke heeft, samen met Anneke, bij deze fysiotherapiepraktijk een videopresentatie mogen geven. Zij hebben te weinig tijd om het waterproject te gaan bezoeken in september, maar door de filmpresentatie weten ze nu wel beter wat ons project inhoudt. Ook zij zijn erg enthousiast over ons project. Enorm bedankt fietsers en wandelaars van Boot en Broerse en natuurlijk wederom Stichting Ketaaketighar (Anneke) voor het aandragen van ons project. 

  • En nog meer donaties:

Lions club Aalsmeer en Lions Ophelia sponsorden samen 1 ½ tank.

Van Vliet Containers, sponsort een watertank.

De Vries Scheepsbouw in Makkum sponsort een tank.

Nog een mooie gift werd ontvangen van Mevrouw De Vries uit Aalsmeer, die voor haar 85ste verjaardag geld inzamelde voor ons waterproject. Hiervoor vraagt zij verdubbeling aan bij OSA (Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer). Als dit gehonoreerd wordt, is er weer een watertank mogelijk gemaakt.  Geweldig!

En er zijn ook weer vele particuliere stortingen gedaan, o.a. via facebook voor de verjaardag van Joke.

Heel veel dank aan allen namens de dorpelingen in Tobang!

 Youbedo boeken doneert NBA bij aankoop boek

Ons project staat geregistreerd bij Youbedo, waardoor rond de 10-12% van je aankoopsom van een boek bij hen aan onze stichting wordt gedoneerd. Boeken in Nederland hebben overal dezelfde prijs, dus ondersteun deze sympathieke actie van Youbedo en daarmee onze projecten. Alle beetjes helpen. Dus… Boek kopen? Bestel via Youbedo en geef bij de betaling aan dat zij een deel van jouw bedrag mogen geven aan: Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer (of geeft de code erbij op ?goededoel=1825 ). Het kost jou niets meer.

 Albert Hein Kudelstaart:

Bij Albert Heijn in Kudelstaart kun je nog het heel 2019 je statiegeld-bon deponeren in de box bij AH Kudelstaart. Hiermee ondersteun je ook ons waterproject.

 Wat is nog nodig?

De laatste loodjes. Er is nog 5.000 euro nodig om alle 33 families een watertank te geven. Wie helpt mee?

We zijn er nog niet, maar het eind van dit project komt in zicht. In september willen we het totale bedrag bij elkaar hebben. De benefietconcerten laten nog even op zich wachten, maar er zal zeker deze zomer nog wel iets georganiseerd gaan worden. We juichen het zeer toe als je zelf een initiatief wilt nemen om een evenement te organiseren voor ons project. Als je dit doet, kan je namelijk verdubbeling van de opbrengst tot 2.500 euro aanvragen bij St. OSA (Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer). Ook als je een feestje geeft en je donaties vraagt aan je gasten voor ons project, kan je subsidie bij OSA aanvragen. Hoe mooi is dat?  Wij kunnen je hierbij helpen. Ook wordt bij iedere donatie van 1 euro door Wilde Ganzen 0.50 ct. bijgelegd. Laat dit je stimuleren!

ANBI status: alle donaties zijn welkom, groot en klein. En de donaties zijn aftrekbaar bij de belasting want Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer is ANBI geregistreerd.

We wensen iedereen alle goeds toe. En laat ons vooral weten als je ideeën hebt over het organiseren van evenementen of als je wilt helpen bij de fondsenwerving voor het laatste deel van dit mooie project.

Stichting Nepal benefiet Aalsmeer:

Joke van der Zwaan, Laura Tas, Belinda Buskermolen en Luci Beumer

Social media

Volg ons ook Facebook @nepalbenefietaalsmeer 

Kijk onze filmpjes op YouTube

Abonneer op onze nieuwsbrief

Doneer!

KvK 7208 8281

 

 

Start bouw tweede fase watertanks in Nepal

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer (NBA) sluit het jaar goed af en kan wederom elf watertanks laten bouwen in het bergdorpje Tobang in Nepal.

Omdat de bewoners van Tobang nu uren moeten lopen over lastige bergpaden om water te halen bij vaak vieze waterbronnenwil NBA de ruim 300 inwoners van dit dorpje helpen door hier 33 water opvangtanks te bouwen. Elke watertank vangt 6.000 liter regenwater op en kost per stuk ongeveer € 1.000. Dit jaar is NBA actief bezig geweest om voor dit mooie project geld in te zamelen.

Bij de bouw van alle tanks helpt de lokale bevolking mee. Dit is belangrijk omdat zij op deze manier ook gelijk uitleg en training krijgen over hoe ze om moeten gaan met de tanks en hoe ze deze op een goede manier kunnen onderhouden.

Om het project behapbaar te houden is de inzameling van het geld en de bouw van de tanks in drie delen van elf tanks opgeknipt. In oktober 2018, na het benefietconcert, was er voldoende opgehaald om te starten met de bouw van de eerste elf watertanks. Dankzij een aantal sponsoren waaronder de Lions, St. Ketaaketighar Nepaalma, de jaaropbrengst van de verkoop van Nepalese spullen door twee vriendinnen en veel andere particuliere donatieskan nu ook gestart worden met de bouw van de tweede elf watertanks.

Naast de inzamelacties die NBA houdt, krijgt zij ook steun van Wilde Ganzen. Voor iedere euro die de Stichting ophaalt legt Wilde Ganzen 0,50 cent bij. Wilde Ganzen koos ons project tot project van de weeken liet ook op 16december een TV spotje op NPO 2zien over dit mooie waterproject zien. Naast Wilde Ganzen heeft NBA ook steun gekregen van Onwikkelingssamenwerking Aalsmeer (OSA).

Doneer uw flessen bon bij Albert Heijn in Kudelstaart

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer gaat nu volop aan de slag met inzameling voor de laatste elf tanks. Dit kunnen zij niet zonder u. Draagt u de stichting ook een warm hart toe en vindt u het ook belangrijk dat iedereen schoon drinkwater moet krijgen? Alle donaties groot of klein zijn van harte welkom. Sinds november kunt u ook uw flessenbonnen bij Albert Heijn in Kudelstaart doneren aan ons project.

ANBI Status

Sinds kort heeft de stichting ook een Anbi status waardoor giften afgetrokken kunnen worden van de belasting. Meer weten hierover? Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 06-23861976. Of via e-mailadres: info@nepalbenefiet.nl. Meer informatie over het project en het rekeningnummer kunt u vinden op deze website.

Nieuwsbrief: December 2018

Bestaan er wonderen? Kunnen dromen uitkomen?… Jazeker! Bouw eerste van 11 tanks is gestart
Mede door de Lionsclub (mannenafdeling in Aalsmeer), OSA en de donatie van het bestuur van St. Ketaaketighar Nepaalma, het kinderhuis waar mijn Nepalverhaal mee startte in 2003 en vele particuliere donaties is dit mogelijk gemaakt. Reuze bedankt!

Ook opdracht voor tweede 11 tanks
Sinds vandaag (22 dec) weten we dat er voldoende donaties gestort zijn voor de volgende fase. Wat een heerlijk kerstgeschenk! Het bouwen van de volgende 11 tanks voor 11 families kan na de zomer dus ook gerealiseerd gaan worden. Hoe geweldig is dat? Dit alles o.a. dankzij veel mooie giften waaronder een donatie van Ida en Thea, 2 vriendinnen die het hele jaar op markten hebben gestaan om Nepalese spullen te verkopen. Zij besloten om hun jaaropbrengst dit jaar te besteden aan ons waterproject. We zijn hier ontzettend blij mee! Zij hebben hiervoor het hele jaar hard gewerkt!! Respect dames! Zij zullen het project ook zelf gaan bekijken in maart 2019. Uiteraard kijken we uit naar het verslag over hun ervaringen.
En natuurlijk ook wederom heel veel dank voor alle particuliere giften die gedaan zijn door zovelen van jullie. En niet te vergeten de bijdrage van Wilde Ganzen die bij iedere euro die jullie doneren 0,50 ct bijleggen.

Project van de week
Wilde Ganzen heeft ons project genomineerd als ‘project van de week’ en een spotje uitgezonden op TV op 16 dec. op NPO 2. Hier kan je het nog bekijken. In hun magazin wordt ook aandacht besteed aan ons project.

Op naar de laatste fase
Om dit project helemaal af te ronden en alle 33 families van water te voorzien is voor de laatste fase nog ongeveer 10.000 euro nodig.

Actie bij Albert Heijn in Kudelstaart
In AH in Kudelstaart hangt een flyer van ons project bij het flessen inleverapparaat. Al je statiegeldbonnetjes kan je in een bak gooien. Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer mag dit geld besteden aan ons mooie doel. Dus ik zou zeggen, op naar AH Kudelstaart om daar je lege flessen in te leveren!

Benefietconcerten
Er zijn ook weer nieuwe benefietconcerten in de planning! De fietsactie van fysiotherapeuten loopt nog en er zit nog veel meer in de pen! We houden jullie op de hoogte. Jullie steun is nog hard nodig. Dus wil je meehelpen om ook de laatste fase te realiseren en een droom van de bevolking van Tobang waar te maken door hen allen aan water te helpen? Start een actie en is dat in de omgeving van Aalsmeer, vergeet dan niet verdubbeling aan te vragen bij OSA.

ANBI status
Alle donaties zijn welkom, groot en klein. En de donaties zijn aftrekbaar bij de belasting want we zijn nu ook ANBI geregistreerd.

Wens ik jullie allen een heel mooie en vredige Kerst en dat ook voor jullie veel dromen mogen uitkomen in het nieuwe jaar!

Project van de week bij Wilde Ganzen

Wilde Ganzen heeft ons project gekozen als project van de week. Daar zijn we natuurlijk reuzetrots op! Dit betekent dat zij in hun magazine en in hun TV spot aandacht zullen besteden aan ons waterproject en onze stichting. Bekijk hier het filmpje.

Ze vragen daarmee donaties om hun premie aan ons project te kunnen voldoen (voor iedere door ons opgehaalde euro, leggen zij 0.50 erbij). Een kort spotje van 1 minuut zal op 16 december bij de EO worden uitgezonden.

Je kunt overwegen om, als je al vaste donateur van Wilde Ganzen bent, aan hen te storten onder vermelding “t.b.v. projectnr. 2018.0056 voor actieresultaat Nepal Benefiet Aalsmeer.” Hoe je het ook wilt doneren, uiteindelijk komt het allemaal in Nepal terecht.

Nieuwsbrief oktober 2018

Doelstelling St. Nepal Benefiet Aalsmeer (NBA) 2018/2019: 33 regenwater opvangtanks verzorgen zodat alle bewoners van Tobang in district Kaule, Chepang Hills, Chitwan in Nepal schoon drinkwater krijgen gedurende het hele jaar.

Benefietconcert in De Oude Veiling 29 sept.
Wat een grandioos succes was deze avond. Meer dan 170 bezoekers en de opbrengst is genoeg voor drie watertanks (inclusief de premies van Wilde Ganzen en OSA). Thomas Visser van ESA en Monique en Tom van Brasserie De Oude Veiling worden hartelijk bedankt voor hun inzet en de sponsoring van deze mooie locatie. Nagenieten van het concert? Kijk het filmpje van deze avond.

Drie watertanks bij elkaar gespeeld
En natuurlijk nogmaals heeeeeel veel dank, vooral namens alle dorpsbewoners van Tobang, aan allen die aan dit succes een bijdrage hebben geleverd. Speciaal wil ik nog eens alle muzikanten in het zonnetje zetten. Muzikanten van United by Music, The Little Hobo’s en the Whatts. Jullie waren de helden van deze avond. Binnenkort zal ik wat meer foto’s ontvangen van jullie optredens welke ik zal doorsturen. Ik wil zeker niet onze reddende engel voor deze avond, geluidsman Kees Broere vergeten te danken. En onze inmiddels vaste crew, Jop Kluis, presentator en vriendinnen Marijke en Bep, gastenontvangst en kassa medewerkers; zonder jullie kunnen we echt niet meer. Mede dankzij jullie kunnen er in dit dorp 3 watertanks incl. tapkranen voor drie families gebouwd gaan worden. TOP!

Voortgang waterproject
In totaal is er nu aan opbrengst van evenementen zoals de braderie in Aalsmeer (verkoop van waterflessen), grote en kleinere donaties (waarvoor ook veel dank aan alle storters!), de benefiet concertavond en het restant van de opbrengst in 2017 rond de 10.000 euro opgebracht. Met de premie van Wilde Ganzen en OSA erbij betekent dit dat wij opdracht hebben kunnen geven om de eerste fase te starten en dus 11 watertanks te laten bouwen. Hiermee zal gestart worden zodra de grote festivals in Nepal weer voorbij zijn. (In oktober viert Nepal Dashain en Tihar, twee zeer belangrijke festivals in de Hindoeïstische traditie. Heel Nepal heeft dan vakantie). We houden jullie uiteraard op de hoogte van de bouw en voortgang!

Wilde Ganzen nomineert ons als project van de week!
De Wilde Ganzen heeft ons project gekozen als project van de week. Daar zijn we natuurlijk reuzetrots op! Dit betekent dat zij in hun Magazin en in hun TV spot aandacht zullen besteden aan ons waterproject en onze stichting. Ze vragen daarmee donaties om hun premie aan ons project te kunnen voldoen (voor iedere door ons opgehaalde euro, leggen zij 0.50 erbij). Een kort spotje van 1 minuut zal op 16 december bij de EO worden uitgezonden. Je kunt overwegen om, als je al vaste donateur van Wilde Ganzen bent, aan hen te storten onder vermelding “t.b.v. projectnr. 2018.0056 voor actieresultaat Nepal Benefiet Aalsmeer.” Hoe je het ook wilt doneren, uiteindelijk komt het allemaal in Nepal terecht.

OSA / Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer
De aanvraag aan de OSA is afgerond en we hebben er vertrouwen in dat NBA wederom in aanmerking komt voor verdubbeling van de opbrengst (max. 2.500 euro). Kan jij met een individuele actie of i.s.m. jouw organisatie een hele familie helpen aan water door 1.000 euro bij elkaar te brengen, dan sturen wij jou een foto van de familie die jij/jullie geholpen hebben aan een watertank. Tevens kan je dit jaar nog verdubbeling van jouw donatie aanvragen bij OSA. Laat het ons weten, dan helpen wij je graag met de aanvraag.

Werving NBA komende tijd: fietsen voor Nepal!
Een van de acties voor ons waterproject is aangeboden door St. Ketaaketighar Nepaalma. Via hen is een fietsactie georganiseerd door een groep fysiotherapeuten. Zij zullen gaan fietsen in Nepal en Ketaaketighar mocht Nepalese projecten uitkiezen. Zij hebben o.a. gekozen voor ons waterproject, hetgeen wij uiteraard bijzonder waarderen. Wat een geweldig initiatief. De fietsers zullen in september, samen met een van de bestuursleden van deze stichting van het kinderhuis naar Nepal gaan. Best spannend dus, hoeveel zij bij elkaar zullen fietsen!? Verslag hiervan volgt zeker. Je kunt deze actie hier bekijken. Ons project zal als 3e project gesponsord worden.

Volgende fase
Nu is het zaak om voor de volgende fase (tussen nu en maart 2019) voldoende fondsen te werven om de volgende 11 tanks te kunnen laten bouwen. We hopen dat dit nog net gerealiseerd kan worden voor de volgende moesson zich weer aandient. Het bestuur is zich naarstig aan het bezinnen op werving van nieuwe fondsen en heeft er vertrouwen in dat ook deze volgende 11 tanks er op tijd gaan komen. Maar dat kan alleen met jullie hulp! Alle giften, groot en klein zijn dus nog altijd welkom. Evenals leuke, mooie initiatieven. Je gift is aftrekbaar van de belasting in verband met onze ANBI status!

Silverparty in TCO op 11 november a.s.
Ook dit jaar komt Dambar, zilversmid uit Nepal weer naar Nederland om zijn mooie sieraden te verkopen, waarmee hij goed werk doet in Nepal. TCO stelt haar ruimte hiervoor beschikbaar. Deze middag zullen er ook klankschalen te koop zijn, waarmee een kinderhuis in Nepal gesteund wordt. En uiteraard zijn de waterflessen van Join-the-pipe weer te koop ter ondersteuning van ons waterproject. Dus, voel je welkom en kom gezellig langs. Meer info in bijgaande flyer.

Rest ons om nogmaals alle dank uit te spreken voor de steun die wij tot nu toe hebben gekregen en de hoop dat er nog veel steun komt in de komende tijd.In Oktober volgend jaar heb ik het plan zelf weer te gaan kijken in Tobang. Wat zou het mooi zijn om dan zoveel mogelijk families gelukkig te zien met een watertank voor hun huisje.

Gezellige drukte tijdens Benefietconcert voor Nepal

Zaterdag 29 september organiseerde Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer een benefietconcert in de Oude Veiling. Acte de préséance gaven, geheel belangeloos, een drietal geweldige bands: The All Star band van United by Music, de Little Hobo’s en The Whatts. De sfeer zat er zaterdag goed in.

Speciaal voor deze avond was Jop Kluis gekomen om alle optredens aan elkaar te praten. Als eerste kondigde Jop de All Star Band van United by Music aan. Deze vrolijke band bestaat uit zeer verschillende persoonlijkheden met een beperking. Door hun enthousiaste optreden zat de stemming er gelijk goed in. Daarna kwamen de The Little Hobo’s bestaande uit Leen Mulder, Jan Erik Hoeve, Piet van Leeuwen, Tristan Hupe en Dick Kuin het podium op. Special voor dit benefietconcert was Remco de Hundt de band komen versterken. De avond werd afgesloten met een spetterend optreden van The Whatts. André Alderden, Peter Geleijn en George van Es, speelde het dak van de ‘nieuwe’ Oude Veiling en kregen veel bezoekers op de dansvloer.

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer organiseerde dit concert om geld op te halen voor het waterproject in Nepal. Met dit waterproject gaat de stichting alle 300 inwoners van het bergdorpje Tobang in Nepal van schoon drinkwater voorzien. In totaal zijn hiervoor 33 regenwater opvangtanks nodig. De totale opbrengst van de avond was 1.923,30 euro. Met dit geweldige bedrag en de steun van Wilde Ganzen en Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer kan de stichting drie tanks realiseren.

Om het project behapbaar te houden is het in drie delen van elf tanks opgeknipt. Door eerdere inzamelacties en de opbrengst van dit concert is er nu ruim voldoende geld opgehaald om te starten met de bouw van de eerste elf tanks. Bij de bouw van deze tanks helpt de lokale bevolking mee. Dit is belangrijk omdat zij op deze manier ook gelijk uitleg en training krijgen over hoe ze om moeten gaan met de tanks en hoe ze deze op een goede manier kunnen onderhouden.

Draagt u onze stichting ook een warm hart toe en vindt u het ook belangrijk dat iedereen schoon drinkwater moet krijgen? Iedere donatie is welkom.

ANBI Status

Sinds kort heeft de stichting ook een Anbi status waardoor giften afgetrokken kunnen worden van de belasting. Meer weten hierover? Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 06-23861976. Of via e-mailadres: info@nepalbenefietaalsmeer.nl. Meer informatie over het project en het rekeningnummer kunt u vinden op deze website.

Nieuwsbrief september 2018

Na de stap gemaakt te hebben om een stichting op te richten, volgen de goede berichten elkaar rap op.

We hebben nu officieel bericht ontvangen dat de Wilde Ganzen ons mooie waterproject in Nepal zal steunen. Voor iedere gedoneerde euro zal Wilde Ganzen 0,50 ct. bijleggen. FANTASTISCH TOCH?

ANBI geregistreerd
Ook is nu officieel sprake van een ANBI status voor Nepal Benefiet Aalsmeer v.a. 6 juli 2018 zodat alle giften vanaf die datum mogen worden afgetrokken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Ook kunnen periodieke giften worden gedaan. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten de donateur en de ANBI de gift vastleggen in een overeenkomst. Lees er hier meer over.

Nieuw rekeningnummer
En we hebben een nieuwe rekeningnummer op naam van onze stichting:
NL89RABO 0332 7602 51 t.n.v. stichting Nepal Benefiet Aalsmeer

Opbrengst braderie
Op 1 sept. stonden we met een stand op de corsobraderie in Aalsmeer. Behalve dat het reuze gezellig was en er veel bekenden van alle 4 de bestuursleden langskwamen, zijn er ook zo rond de 30 waterflessen van join-the-pipe verkocht hetgeen incl. de extra donaties aan de kraam rond de 300 euro opgebracht heeft. Dank aan allen die belangstelling hebben getoond en een steentje hebben bijgedragen deze dag.
Voordien hadden al een aantal mensen flessen aangeschaft. Totale opbrengst van de verkoop staat nu op 430 euro. Aletta van Oostveen gaat in haar yogastudio ‘YogAletta’ en St. Ketaaketighar in hun kraam waar ze hun Nepalese spulletjes wekelijks verkopen voor ons ook de waterflessen verkopen. TOP, dank voor deze leuke initiatieven!

Stand van zaken tot nu toe
Het totale actieresultaat op dit moment is: 8.173 euro.
Met de premie van Wilde Ganzen erbij, de opbrengst van ons benefietconcert op 29 sept. en de subsidie van OSA waar we na het benefietconcert uitsluitsel over zullen krijgen, betekent dit dat we al spoedig Kanchan Nepal, onze huidige lokale partner in Nepal, opdracht kunnen geven om te starten met de bouw van 11 regenwater opvangtanks waarmee we 11 families helpen aan schoon drinkwater bij hun huisje.

Veel dank
St. Ketaaketighar Nepaalma, de stichting, waar Joke’s Nepal avontuur mee gestart is 15 jaar geleden hebben voor ons waterproject 5.000 euro gedoneerd. Ontroerend en fantastisch dat zij ons hiermee hun vertrouwen geven. Het geeft ons ook de moed en het vertrouwen dat het ons met elkaar gaat lukken om onze droom waar te maken om alle 33 families in Tobang water bij hun huisje te geven. En natuurlijk dank aan alle andere vrienden en bekenden die tot nu toe een gift hebben gestort. Alle bijdragen, groot of klein zijn even belangrijk voor ons. Veel dank namens ons bestuur!En tot slot nog dank aan drukkerij Cocu die de flyers en posters wederom geheel gratis print voor ons.

Benefietconcert
Het wordt vast en zeker weer een fantastische leuke avond met geweldige muzikanten, die geheel belangeloos zullen optreden, dus als je kan, kom vooral langs. De entree opbrengst is helemaal voor ons waterproject. Ook kan je deze avond de waterflessen van join the pipe weer kopen waarvan een groot deel van de opbrengst ook voor ons project is. De opbrengst van de mooie Nepalese spulletjes die te koop zijn op deze benefietavond komt ten goede aan het kinderhuis ‘Chitwan house’. De boeken van Pieter Groeneveld ‘Muziek Aalsmeer’ zijn ook deze avond weer te koop voor 25 euro. De helft is voor ons project.

Nog 22 families te gaan
Kan je niet op de benefietavond komen en wil je toch je steentje bijdragen om de nog resterende 22 families aan water te helpen in het bergdorpje Tobang in Nepal? Doneer dan je bijdrage op onderstaande nieuwe rekeningnummer. Overigens kan je ook zelf het initiatief nemen om een actie op poten te zetten. Met 1000 euro kan je een hele familie aan een regenwater opvangtank helpen. Woon je in de omgeving van Aalsmeer, dan mag je hiervoor subsidie aanvragen bij OSA, die jouw opbrengst tot 2.500 euro kan verdubbelen. Ook als je minder ophaalt mag je een aanvraag doen. Neem in dat geval even contact op met Joke . Bij jouw opbrengst draagt Wilde Ganzen dan ook nog iets aan bij. En de ANBI status maakt dat je van de belasting een deel kan aftrekken van je inkomstenbelasting.

Ondertussen zitten er ook al nieuwe evenementen en fondswervingsplannen in de pen van het bestuur om de droom van Tilu en Nepal Benefiet Aalsmeer waar te kunnen maken. Alle families in Tobang voor de rest van hun leven schoon drinkwater!

Voor agenda: 11 november nepalese zilversmid
Dambar, een Nepalese zilversmid komt weer naar Nederland. Op 11 november stelt Therapeutisch Trainingscentrum Oosteinder haar ruimte weer beschikbaar en kan je daar mooie zilveren handgemaakte Nepalese sieraden kopen. Later volgt hierover meer informatie.

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, laat het gerust weten, dan haal ik je uit ons mijn bestand