Schoon drinkwater voor 33 families in Nepal

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer (NBA) ondersteunt al sinds 2003 projecten in Nepal. Omdat de bewoners van Tobang in  Chepang hills nu uren moeten lopen over lastige bergpaden om drinkwater te halen zetten wij ons in om deze 33 families in de bergen van Tobang te helpen door voor elke familie een wateropvang tank te bouwen.

Elke watertank vangt 6.000 liter regenwater op en kost per stuk ongeveer € 1.000. In 2018 zijn wij  actief gestart om voor dit mooie project geld in te zamelen.

Om het project behapbaar te houden is de inzameling van het geld en de bouw van de tanks in drie delen van elf tanks opgeknipt. In oktober 2018, na het benefietconcert, was er voldoende opgehaald om te starten met de bouw van de eerste elf watertanks. Dankzij een aantal sponsoren en veel andere particuliere donaties konden we in januari 2019 opdracht geven voor de bouw van de tweede elf watertanks.

Bij de bouw van alle tanks helpen de inwoners mee. Zij krijgen op deze manier gelijk uitleg en training over hoe ze om moeten gaan met de tanks en hoe ze deze, op een goede manier, kunnen onderhouden.

Wilde Ganzen

Naast de inzamelacties die wij houden, krijgen wij voor dit project ook steun van Wilde Ganzen. Voor iedere euro die wij als stichting ophalen legt Wilde Ganzen 0,50 cent bij. Wilde Ganzen koos ons project tot project van de week en liet ook op 16 december een TV spotje op NPO 2 zien over dit mooie waterproject. Naast Wilde Ganzen heeft NBA ook steun gekregen van Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer (OSA).

Foto’s

Zie hieronder de foto’s van de bouw van de watertanks. Al onze nieuwsbrieven hierover kunt u hier lezen.

Joke bracht in maart 2020 een bezoek aan het project. Zie hieronder haar foto’s

In november 2019 brachten Belinda en Laura een bezoek aan het waterproject. Hieronder een impressie van hun bezoek.

Hieronder de foto’s van de bouw van de tweede elf watertanks.

De eerste elf gerealiseerde watertanks met ervoor de families die de tanks nu gebruiken.

Hier de eerste foto’s van de start van de bouw van de watertanks.