Schoon drinkwater voor 33 families in Nepal

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer (NBA) ondersteunt al meer dan 15 jaar projecten in Nepal. Omdat de bewoners van Tobang in  Chepang hills nu uren moeten lopen over lastige bergpaden om drinkwater te halen zetten wij ons in om deze 33 families in de bergen van Tobang te helpen door voor elke familie een wateropvang tank te bouwen.

Elke watertank vangt 6.000 liter regenwater op en kost per stuk ongeveer € 1.000. In 2018 zijn wij  actief gestart om voor dit mooie project geld in te zamelen.

Om het project behapbaar te houden is de inzameling van het geld en de bouw van de tanks in drie delen van elf tanks opgeknipt. In oktober 2018, na het benefietconcert, was er voldoende opgehaald om te starten met de bouw van de eerste elf watertanks. Dankzij een aantal sponsoren en veel andere particuliere donaties konden we in januari 2019 opdracht geven voor de bouw van de tweede elf watertanks.

Bij de bouw van alle tanks helpen de inwoners mee. Zij krijgen op deze manier gelijk uitleg en training over hoe ze om moeten gaan met de tanks en hoe ze deze, op een goede manier, kunnen onderhouden.

Wilde Ganzen

Naast de inzamelacties die wij houden, krijgen wij ook steun van Wilde Ganzen. Voor iedere euro die wij als stichting ophalen legt Wilde Ganzen 0,50 cent bij. Wilde Ganzen koos ons project tot project van de week en liet ook op 16 december een TV spotje op NPO 2 zien over dit mooie waterproject. Naast Wilde Ganzen heeft NBA ook steun gekregen van Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer (OSA).

Doneer uw flessen bon bij Albert Heijn in Kudelstaart

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer is nu volop aan de slag met inzameling voor de laatste elf tanks. Dit kunnen zij niet zonder u. Draagt u de stichting ook een warm hart toe en vindt u het ook belangrijk dat iedereen schoon drinkwater moet krijgen? Alle donaties groot of klein zijn van harte welkom. Sinds november 2018 kunt u ook uw flessenbonnen bij Albert Heijn in Kudelstaart doneren aan ons project. U kunt ook via onze website doneren.

Foto’s

Zie hieronder de foto’s van de bouw van eerste elf watertanks. Al onze nieuwsbrieven hierover kunt u hier lezen.

Hieronder de eerste elf gerealiseerde watertanks met ervoor de families die de tanks nu gebruiken.

Hieronder de foto’s van de bouw van de tweede elf watertanks.