Het kindertehuis Ketaaketighar heeft op dit moment in Tobang een project om kinderen meer naar school te krijgen. Dit doen zij door de kinderen op school een gratis maaltijd aan te bieden. Wij ondersteunen dit project ook met de tafeltjes en bankjes voor de school en met kookstoven zodat ze op een veilige, rookvrije manier met veel minder hout het eten klaar kunnen maken. Deze maaltijden voor de kinderen worden gemaakt door de moeders van het dorp.

Omdat de kinderen en de moeders uit het dorp in Tobang nu via school meekrijgen hoe ze veiliger en gezonder kunnen koken willen we het hele dorp Tobang voorzien van een kookstoof. De kookstoof is van roestvrijstaal. In plaats van een vuurtje te stoken, zijn 2 stukken hout voldoende om op de stoof een maaltijd te bereiden. De CO2-uitstoot wordt hiermee ook tegengegaan. In totaal gaat het om 90 kookstoven. 1 kookstoof kost 35,00 euro.

Helpt u ook mee?

Voor 35 euro kunnen we 1 gezin van een veilige en gezonde kookstoof voorzien.

Vindt u 35 euro te veel? Geen probleem alle donaties zijn welkom. Een ander idee is om samen met uw familie of vrienden een kookstoof doneren aan de bewoners van het bergdorpje Tobang zo helpt u ze om gezonder en veiliger te koken en hoeven de kinderen niet te slapen naast het ongezonde, open vuur!

Doneren kan via onze website.

kookstoven  kookstoven  kookstoven