nood voedselhulp

Hulp aan Nepal door droogte

Op dit moment is het erg droog in de bergdorpen van Chitwan in Nepal. Hierdoor zijn er veel oogsten mislukt en is er een voedseltekort. Stichting Nepal Benefiet heeft hulp toegezegd aan bewoners van deze bergdorpen. Met de financiële hulp van de Stichting kunnen er 30 families geholpen worden met voedselpakketten. Een voedselpakketpakket bestaat uit een groot aantal kilo’s rijst, linzen en sojabonen, aangevuld met kookolie en zout.

Dhurba Giri, de gesprekspartner van de Stichting en uitvoerder van hun projecten werd door de plaatselijke overheid van Rapti, waar Chitwan onder valt, om hulp gevraagd.

Voorzitter van Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer, Luci Beumer: “In de bergdorpen van Chitwan leven vooral etnische minderheden, zoals de Chepangbewoners waar Nepal Benefiet o.a. een lunchprogramma voor schoolkinderen heeft gerealiseerd. Deze bergbewoners voorzien zichzelf van eten via landbouw. Door de extreme droogte in het voorjaar zijn alle oogsten mislukt en lijden vooral kinderen en ouderen aan ondervoeding.”

Ook u kunt helpen

Een voedselpakket voor een grote familie kost 25 euro. Maar elke donatie is welkom via de doneerknop op de deze website. Doordat wij een ANBI-status hebben, zijn uw giften aftrekbaar in uw aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting. Met uw donatie kunnen we nog meer mensen helpen in Nepal.

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer zet zich in voor hygiëne, scholing en economie verbeteren in ontwikkelingslanden. Dit doen wij zoveel mogelijk samen met de plaatselijke bevolking en lokale partners.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *