Bharangschool

Keuken en lunchprogramma Bharang

Vorig jaar vroeg ons contactpersoon in Sapana Village, Dhruba, onze hulp bij het opzetten van een lunchprogramma voor 275 kinderen van de basisschool in Bharang, in de Chepang heuvels. Deze kinderen  behoren tot de laagste kaste in Nepal.

Nu een jaar later is er bij de school een keuken gebouwd, hebben we een moestuin aangelegd die beheerd wordt door de ouders en is er keukengerei aangeschaft. Dit alles met donaties van de Open Hof Kerk, particuliere giften en een donatie van Ontwikkelings-Samenwerking Aalsmeer.

Met de producten uit de moestuin maken de ouders een warme maaltijd voor de kinderen. Hierdoor krijgen zij in ieder geval een gezonde maaltijd per dag en komen ze daardoor ook naar school. Door de scholing bieden we deze kinderen een betere toekomst.

school Bharang kinderen

School Bharang kinderen

Bouw van de keuken

Bouw van de keuken

Keuken Bharangschool

Keuken Bharangschool

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *