Nieuw project: Lunchprogramma basisschool Bharang

Onze contactpersoon in Sapana Village, Dhruba, heeft onze hulp gevraagd bij het opzetten van een lunchprogramma voor de kinderen van de basisschool in Bharang, in de Chepang heuvels. Het gaat hier om een programma voor 275 kinderen waarvan de kinderen tot de laagste kaste behoren. Dit lunchprogramma houdt in dat de ouders een moestuin naast de school aanleggen en beheren. Met de producten uit deze moestuin maken de ouders een warme maaltijd voor de kinderen. Hierdoor krijgen zij in ieder geval een warme maaltijd per dag en komen ze daardoor ook naar school. Door de scholing bieden we de kinderen een betere toekomst.

Medisch onderzoek

Begin december zijn al deze kinderen in zes dagen ter plaatse medisch onderzocht. De medische staf heeft hun zorg uitgesproken over veel van deze kinderen. Zij hebben ziektes onder de leden en sommigen groeien niet goed. En de oorzaak daarvan is het niet of niet voldoende hebben van eten. Dit greep ons zo aan dat wij ons de komende tijd in gaan zetten om een paar jaar een lunchprogramma financieel te ondersteunen en deze kinderen weer een gezonde toekomst te geven.

Inrichting keuken op de school

Als eerste is in de school een keuken en keukengerei nodig. Gelukkig hebben wij mooie donaties ontvangen van de Open Hof Kerk in Aalsmeer en een anonieme geefster waarmee we de helft van de aanschaf van de keukeninventaris en eetgerei kunnen financieren. De andere helft hopen we te ontvangen via de Stichting Ontwikkelings-Samenwerking Aalsmeer. Hier is een aanvraag voor ingediend.

Elke donatie is welkom

Voor het lunchprogramma doen wij beroep op iedereen die onze stichting een warm hart toedraagt. De kinderen van Bharang zullen u hier erg dankbaar voor zijn. Elke donatie hiervoor is welkom.

Wij hebben eerder ervaring opgedaan met de school Tobang. Hier krijgen 62 kinderen dagelijks een warme maaltijd op school. Dit is een groot succes. Wij gunnen ook de kinderen van Bharang een gezonde toekomst en onderwijs. U ook?

Doneren kan van via onze website:

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *