uitleg kookstoof aan bevolking Tobang

Uitdelen kookstoven

Maandag 25 april zijn er 75 kookstoven uitgedeeld aan de bewoners van Tobang. Ook zijn er kookstoven uitgedeeld aan het schooltje in Tobang. Een mooi resultaat van onze inzamelactie en de extra donatie van Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer.

Tijdens ons bezoek in 2018 viel ons op is dat veel mensen in huis op houtvuren koken. Dit is erg ongezond voor de bewoners.

Schooltje

Het kindertehuis Ketaaketighar heeft op dit moment in Tobang een project om kinderen meer naar school te krijgen. Dit doen zij door de kinderen op school een gratis maaltijd aan te bieden. Eerst gingen er 20 kinderen naar school maar nu, door het uitreiken van de gratis maaltijden, gaan nu alle 65 kinderen uit het dorp naar school.

Kookstoven voor de school

Naast dat we dit project al ondersteund hebben met de tafeltjes en bankjes voor de school. Doen we dit nu ook door het schooltje ook te voorzien van kookstoven. Op deze manier  kunnen ze op een veilige, rookvrije manier met veel minder hout het eten klaar kunnen maken voor de kinderen. Deze maaltijden voor de kinderen worden gemaakt door de moeders van het dorp.

Veiliger en gezonder

Omdat de kinderen en de moeders uit het dorp in Tobang nu via school meekrijgen hoe ze veiliger en gezonder kunnen koken hebben wij nu ook het hele dorp Tobang voorzien van een kookstoof. De kookstoof is van roestvrijstaal. In plaats van een vuurtje te stoken, zijn 2 stukken hout voldoende om op de stoof een maaltijd te bereiden. De vrouwen en kinderen die meestal op zoek gaan naar takken, hoeven dus minder hout te sprokkelen en kunnen meer tijd besteden aan andere zaken. De CO2-uitstoot wordt ook tegengegaan met de kookstoof.

Hieronder kunt u op de foto’s en in een filmpje zien van de kookstoven.

uitleg kookstoof aan bevolking Tobang

Uitleg kookstoof aan bevolking Tobang

kookstoven

Sponsordoek voor de uitreiking van o.a. de kookstoven.

Draagt u onze projecten ook een warm hart toe? doneren kan via onze website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *