kookstoven

Nieuw project Kookstoven voor inwoners van Tobang

Voor 35 euro helpt u een gezin om veilig te koken. We hebben afgelopen tijd veel gezinnen in de bergen van Tobang voorzien van water. Tijdens ons bezoek in 2018 hebben we gezien hoe blij de mensen hiermee zijn en de vele mogelijkheden die dit ze biedt. Wat ons, tijdens ons bezoek ook opviel is dat veel mensen in huis op houtvuren koken. Dit is erg ongezond voor de bewoners.

Het kindertehuis Ketaaketighar heeft op dit moment in Tobang een project om kinderen meer naar school te krijgen. Dit doen zij door de kinderen op school een gratis maaltijd aan te bieden. Wij ondersteunen dit project ook met de tafeltjes en bankjes voor de school en met kookstoven zodat ze op een veilige, rookvrije manier met veel minder hout het eten klaar kunnen maken. Deze maaltijden voor de kinderen worden gemaakt door de moeders van het dorp.

Daar is voor ook ons ook een nieuw project geboren. Omdat de kinderen en de moeders uit het dorp in Tobang nu via school meekrijgen hoe ze veiliger en gezonder kunnen koken willen we het hele dorp Tobang voorzien van een kookstoof. De kookstoof is van roestvrijstaal. In plaats van een vuurtje te stoken, zijn 2 stukken hout voldoende om op de stoof een maaltijd te bereiden. De vrouwen en kinderen die meestal op zoek gaan naar takken, hoeven dus minder hout te sprokkelen en kunnen meer tijd besteden aan andere zaken. De CO2-uitstoot wordt ook tegengegaan met de kookstoof. In totaal gaat het om 90 kookstoven. 1 kookstoof kost 35,00 euro.

Helpt u ook mee?

Voor 35 euro kunnen we 1 gezin van een veilige en gezonde kookstoof voorzien.

Vindt u 35 euro te veel? Geen probleem alle donaties zijn welkom. Een ander idee is om samen met uw familie of vrienden een kookstoof doneren aan de bewoners van het bergdorpje Tobang zo helpt u ze om gezonder en veiliger te koken en hoeven de kinderen niet te slapen naast het ongezonde, open vuur!

Doneren kan via onze website.

kookstoven    kookstoven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *