Noodhulp voor Nepal

Nepal kampt sinds 22 april 2021 met ’s werelds hoogste reproductiegetal (ongeveer 2). Hierdoor is er weer  een totale lockdown in Nepal afgekondigd. Voor een groot deel komt dit omdat het grensgebied met buurland India ruim 1.800 km is en er weinig controle is bij de grens.

Reisbewegingen tussen India en Nepal

Veel Nepalezen werken in India en andersom. Wereldwijd hebben de meeste landen het vliegverkeer met India stilgelegd. Hierdoor komen veel Indiërs naar Nepal om vandaaruit het vliegtuig te nemen. Daarom is openbaar vervoer in Nepal is nu volledig stilgelegd en zijn ook alle scholen en winkels gesloten. Dit was een zware afweging voor de regering omdat dit rampzalig is voor de Nepalese economie. Maar met de snel oplopende cijfers wordt de regering nu gedwongen om deze drastische maatregelen te nemen.

Situatie in Tobang

In Tobang, waar wij veel van onze projecten hebben, zijn de maatregelen ook hard aangekomen. De bevolking is al heel erg arm en de bewoners kunnen er niet op uit om eten te regelen. Wij hadden kort geleden een Zoomvergadering met Dhruba, onze contactpersoon in Tobang. Hij kwam pas een half uur later in de digitale vergadering omdat hij net vier  mensen naar het ziekenhuis had gebracht. De ambulance komt niet in het gebied Chitwan of is niet te betalen. Dhruba is eigenaar van het plaatselijke hotel, in het bezit van een busje en de mensen weten hem te vinden. Hulp vanuit de regering of de plaatselijke overheid is niet te verwachten omdat er gewoon geen geld is. Zijn inkomsten zijn ook nagenoeg naar nul gedaald, omdat er geen toeristen komen en hij het hotel heeft gesloten. Toch betaalt hij de benzine voor zijn busje om mensen weg te brengen uit eigen zak. Niet rijden is voor Dhruba geen optie.

 Noodhulp

Dhruba houdt ons op de hoogte hoe het met de inwoners gaat. Bent u ook begaan met de mensen in Nepal? Elke donatie kunnen wij goed gebruiken voor noodhulp in het gebied. Noodhulp bestaat vooral uit voedselpakketten. Daarnaast overwegen wij om zuurstoftanks beschikbaar te stellen in het gebied. Om zo de corona patiënten in Nepal  te helpen.

Helpt u mee?

U kunt de bewoners in Nepal helpen door uw bijdrage te storten op rekeningnummer NL89 RABO 0332 7602 51 ten name van: donatie Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer of via onze doneer knop.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *