Noodhulp als gevolg van corona

Sinds wij signalen ontvingen dat het coronavirus zich ook in Nepal snel verspreidt, hebben wij een noodfonds opgericht. Vanuit het noodfonds hebben we al diverse donaties kunnen doen.

Corona en Nepal

De Nepalese families worden zwaar getroffen door de beperkende maatregelen. Mensen moeten thuis blijven. Dat betekent dat er geen geld en geen voedsel binnen komt, want veel mensen werken in dagloon. Op korte termijn zal er hoogstwaarschijnlijk niet veel veranderen. De families wonen erg dicht op elkaar en het is onduidelijk of en wanneer zij in aanmerking komen voor vaccinatie.

Uitdelen voedselpakketten

Onze lokale partner aldaar, SVSI, is een voedselbank begonnen vanuit Sapana Village Lodge, waar Dhruba Giri eigenaar van is. De lokale regering heeft Dhruba toestemming gegeven de voedseldistributie te coördineren. Samen met een donatie van FEMI Foundation Nederland heeft Dhruba tot nu toe in totaal 565 gezinnen en 40 Musahar families van een voedselpakket kunnen voorzien. Het pakket bestaat uit linzen, rijst, olie, zout, suiker en zeep. Een gezin kan hier 14 dagen van leven. Vooral bewoners in het moeilijk bereikbare berggedeelte in Chitwan, hebben grote behoefte aan voedsel en zijn zeer geholpen met dit pakket.

Mooie donaties

Begin december heeft Belinda weer een geldbedrag over gemaakt naar SVSI; opnieuw € 1.750. Dit geld is bijeengebracht door veel donateurs en wederom een subsidie van de stichting Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer.
Tot onze grote verrassing mochten wij laatst een ontzettend mooi bedrag ontvangen van €1.000. De geefster vindt het niet nodig om haar naam te noemen. Vanuit een opdracht als zzp-er, heeft zij deze donatie gedaan. Betrokkene meldt: “Goed voorbeeld doet misschien goed volgen. Wij mogen ons gelukkig prijzen dat we aan deze kant van de wereld geboren zijn.”

U begrijpt dat wij ontzettend dankbaar zijn voor deze donatie, maar dat zijn we met elke donatie! Elk bedrag wat wij over maken, komt absoluut goed terecht. Daar zorgt Dhruba met zijn vrijwilligers voor! Wij hebben daarom deze week weer een bedrag van € 1.500 overgemaakt. Namens alle families die een voedselpakket hebben ontvangen en natuurlijk onze Stichting wederom: “Dhanyabad!”

Helpt u mee?

Draagt u de stichting ook een warm hart toe? U kunt ons steunen door uw bijdrage te storten op rekeningnummer NL89 RABO 0332 7602 51 ten name van: donatie Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer of via onze doneer knop. De stichting heeft een ANBI status dus u kunt uw giften opvoeren als aftrekpost bij uw belastingaangifte.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *