Waterproject in Tobang afgerond

In november 2020 hebben wij het waterproject in Nepal met succes afgerond. Hierdoor zijn 33 families, bestaande uit totaal ongeveer 250 mensen voorzien van schoon drinkwater. Een prachtig resultaat.

Om dit te realiseren is samengewerkt met onze lokale partij Kanchan Nepal. Kanchan Nepal is een organisatie die gespecialiseerd is in ondersteuning van waterprojecten. Kanchan Nepal bouwde  samen met de lokale bevolking totaal 33 watertanks. Deze tanks vangen gedurende het hele jaar water op via leidingen langs het dak. Het eerste regenwater via het dak wordt voor sanitaire doeleinden gebruikt en het schone water wordt opgevangen en wordt als drinkwater gebruikt. De tanks kunnen 6.000 liter water opvangen.

Bewoners blij

Het project is nu afgerond en de tanks in gebruik genomen. De eerste reactie van de bewoners is dat ze erg blij en dankbaar zijn met de watervoorziening in hun dorp.  Een reactie van een moeder in het dorp Tobang was: ‘ “Thank you so much for giving our childeren a golden future”. Door de watertanks zijn de omstandigheden op het gebied van hygiëne en lichamelijk welzijn voor de plaatselijke bevolking toegenomen.

“Dit kon niet zonder al onze sponsoren en donateurs. Dankzij deze bijdragen hebben wij het project versneld kunnen afronden en nog voor de volgende regenperiode alle families van schoon drinkwater kunnen voorzien. Wij bedanken iedereen hartelijk voor hun bijdrage aan onze stichting.” Aldus nieuwe voorzitter Luci Beumer.

Namens alle families in Tobang en Stichting Nepal Benefiet: Dhanyabad!

Wilt u ook helpen?

Op dit moment helpen wij Nepal via ons noodfonds in coronatijd. Ook starten wij binnenkort met een nieuw waterproject.
Draagt u de stichting ook een warm hart toe? U kunt ons steunen door uw bijdrage te storten op rekeningnummer NL89 RABO 0332 7602 51 ten name van: donatie Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer of via onze doneer knop. De stichting heeft een ANBI status dus u kunt uw giften opvoeren als aftrekpost bij uw belastingaangifte.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *