Blog van Joke, oktober 2020

Jawel, officieel afscheid genomen van het bestuur van Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer door wie ik ontzettend verwend ben met een afscheidsetentje (bij Himalaya Palace, Nepalees/Indiaas restaurant in Aalsmeer) en een enorme bos bloemen en een rijk gevulde mand uit de wereldwinkel (als je wilt, lees hier het persbericht). De afgelopen maanden heb ik mij letterlijk teruggetrokken. Niet alleen vanwege het Corona virus maar ook om diep naar binnen te keren om een loslaatproces toe te kunnen laten. Ik ben dankbaar dat ik nu in de gelegenheid ben daarvoor.

Luister naar je hart

Gedurende deze Sabbat/inkeerperiode heb ik mij voorgenomen om zo goed als ik kan, alleen nog maar naar mijn hart te luisteren en mij van daaruit te laten leiden hoe ik mijn levenspad verder zal bewandelen. En een van die ingevingen was om deze blog te schrijven over de huidige situatie in Nepal om zo als ambassadeur van de stichting mijn steentje bij te blijven dragen.

Nood is nog hoog

Vandaag sprak ik Dhuba, mijn Nepalese vriend en voorzitter van SVSI en gisteren had ik tevens een uitgebreid e-mailcontact met Elsa. Elsa woont in Griekenland, maar i.v.m. de corona perikelen verblijft zij al 9 maanden in Nepal. Zij heeft samen met Marie-Jose en SVSI een school opgericht: Sapana school. Het is geen straf voor Elsa om zo lang in Nepal te moeten zijn. Ze voelt zich gezegend want ze kan nu gewoon ijverig bezig blijven met haar mooie werk voor deze school. Ik heb veel respect voor deze inmiddels 82 jarige vrouw. Via Dhruba en Elsa ben ik op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in Nepal wat betreft het Coronavirus. En die situatie is nog bar en boos, zo blijkt. Evenals in Nederland lopen de besmettingen daar fiks op. Echter daar betekent dit dat er ook meer honger is. De voedselbank bij Sapana village lodge loopt langzaamaan leeg. Door geen toeristen heeft Dhruba via de lodge (Sapana village lodge) uiteraard nu ook helemaal geen inkomsten. Dus ook het deel van de winst dat normaliter voor dit soort noodsituaties gebruikt wordt, valt helemaal weg. Denk je eens in dat je helemaal geen voedsel hebt daar kunnen wij ons toch niet veel bij voorstellen denk ik.

Rij voor de voedselbank bij Sapana Village Lodge.

Helpt u mee?

Wilt u de Nepalese bevolking ook helpen? Dat kan! via onze website kunt u donatie doen. Elk bedrag is welkom.

 

Joke van der Zwaan

Ambassadeur Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *