afscheid Joke

Afscheid Joke van Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer

Het bestuur van Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer heeft afscheid genomen van voorzitter, Joke van der Zwaan. Joke was al 17 jaar hét gezicht van de vele benefietconcerten voor Nepal. Van de opbrengst zijn vele projecten gerealiseerd zoals hygiëne verbetering, toiletten en huizenbouw en wederopbouw na de grote aardbeving in 2015.

Ruim drie jaar geleden had Joke een droom. Het hele dorp in Chepang Hills van watertanks voorzien. Dit was een grote uitdaging voor haar alleen. Daarom werd twee jaar geleden het bestuur uitgebreid met Luci Beumer, Belinda Buskermolen en Laura Tas en met elkaar richtte ze de stichting Nepal Benefiet Aalsmeer op waar Joke voorzitter van werd. Inmiddels zijn alle 33 watertanks geplaatst en beschikt de plaatselijke bevolking over schoon drinkwater. Iets wat niet was gelukt zonder onze sponsoren en zeker niet zonder Joke. Dit is iets waar Joke trots op kan zijn. Zij heeft in het bestuur nu een stap terug gedaan. Gelukkig blijft zij als ambassadeur aan de stichting verbonden en onderhoudt zij nog vele contacten met de lokale organisaties en families in Nepal en met de sponsoren in Nederland die de stichting steunen.

Noodfonds

Omdat het coronavirus ook heeft toegeslagen in Nepal mogen vele mensen niet reizen. Dit houdt in dat zij ook zonder inkomen zitten als zij niet naar hun werk mogen. Daarom heeft de stichting een noodfonds opgericht. Dit noodfonds wordt gebruikt om veel families te voorzien van eten.

 

Helpt u mee?

Draagt u de stichting ook een warm hart toe? U kunt ons steunen door uw bijdrage te storten op rekeningnummer NL89 RABO 0332 7602 51 ten name van: donatie Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer. Of doneer via deze website. De stichting heeft een ANBI status dus u kunt uw giften opvoeren als aftrekpost bij uw belastingaangifte.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *