Blog over Nepal en afscheid Joke

Nog midden in een tijd van veel verandering door het Coronavirus hier en in de hele wereld, wil ik hieronder met jullie iets delen over een verandering in mijn persoonlijke leven.

Afscheid en loslaat-proces

Na veel wikken en wegen en best wel slapeloze nachten heb ik besloten om mijn Nepal activiteiten grotendeels te stoppen. Dit is niet over 1 nacht ijs gegaan, dat kan ik verzekeren.

Na 17 jaar mij met hart en ziel te hebben ingezet voor mensen in mijn inmiddels 2e thuisland om een steentje bij te dragen en de armere mensen te helpen naar een betere levensstandaard, is het voor mij tijd om het stokje over te dragen. Dit proces begon eigenlijk al nadat er in onze families binnen heel korte tijd veel mensen overleden. Mijzelf vragen stellen over o.a. hoe ik mijn leven verder wilde leiden, kon niet uitblijven.

Nu is mij duidelijk dat mijn taken wat dichter bij huis liggen. Sowieso verdient mijn partner en ons huishouden meer aandacht en ik denk dat ik mij in de komende tijd wellicht ook nuttiger kan maken middels mijn mindfulness praktijk. Hoe dat precies vorm gaat krijgen, zal nog even moeten rijpen. Voor mij is voor dit loslaatproces een periode van inkeer en bezinning noodzakelijk.

Ik ben afgetreden als voorzitter van onze nu 2 jaar bestaande stichting Nepal Benefiet Aalsmeer (NBA) en dat kan ik met een geruster hart doen, daar er gelukkig 3 goede bestuursleden zijn, Luci Beumer, Belinda Buskermolen en Laura Tas die heel capabel zijn om deze stichting voort te zetten. Een hele geruststelling voor mij waardoor het nemen van deze beslissing iets makkelijker was.

Persoonlijke blogs over Nepal

Laat ik Nepal helemaal los?? Nee, dat zal mij toch niet gaan lukken. Het is, zoals gezegd mijn 2e thuisland geworden en ik heb daar veel vrienden gemaakt. Frits en ik zijn voor de 2ekeer als opa en oma gebombardeerd, daar onze Nepalese vrienden en lokale partners voor de projecten, Dhruba en Barsha gezinsuitbreiding hebben. Naast ‘Danica’ die nu 6 jaar oud is en ons al opa en oma noemt, is er een 2e prinsesje geboren ‘Devisha’. Ook zij mag ons opa en oma gaan noemen. Zoals jullie zullen begrijpen blijven wij dus zeker contact houden met hen. En ik sluit niet uit dat ik hen nog wel een keer zal bezoeken of dat wij hen hopelijk nog eens als gast in Aalsmeer mogen ontvangen.

Door dit blijvende contact zal ik ook zeker op de hoogte gehouden worden van nieuws uit Nepal, zoals over de Coronacrisis daar en de projecten die we via Dhruba Giri (SVSI)| tot nu toe ondersteunden. Middels een blog wil ik ook jullie heel graag regelmatig op de hoogte houden. EN uiteraard ben ik ook bereid om het bestuur indien gewenst van tips en adviezen te voorzien. Echter zij zullen de verantwoordelijkheid dragen voor de projecten, fondsen en activiteiten.

Nieuwe nieuwsbrief

Bij vragen over de projecten of anderzijds kan je altijd e-mailen naar info@nepalbenefietaalsmeer.nl Deze e-mailbox zal door Luci Beumer worden beheerd in de nabije toekomst. Wil je mij meer persoonlijk benaderen kan dat via bootje25@kabelfoon.nl of info@wingsandfootprints.nl . Binnenkort zal de stichting een geheel nieuwe nieuwsbrief uitgeven met een link waarmee je je makkelijk kunt in- en uitschrijven. Laat het ook gerust weten, indien je niet (meer) op de hoge gehouden wilt worden via mijn blog, dan word je uit het bestand gehaald.

Rest mij om iedereen die in de afgelopen jaren hun steentje hebben bijgedragen, hetzij middels muziek/dans optredens of een financiële bijdrage heel hartelijk te danken voor het vertrouwen dat jullie in mij stelden gedurende de afgelopen 17 jaar. Ik zie mij echt als een gezegend mens en met mij denk ik ook veel mensen in Nepal.

Ook dank aan de bestuursleden van Nepal Benefiet Aalsmeer. Zonder jullie zou er nu geen stichting bestaan en zou het mooie waterproject niet in zo’n snelle tijd gerealiseerd zijn.

Ik hoop dan ook dat ieder die tot nu toe de projecten ondersteunden, ook in de toekomst Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer ruimhartig willen blijven steunen zodat SVSI en Kanchan Nepal nog veel goed werk kunnen doen voor de mensen in het mij zo geliefde land.

Volg de stichting ook via de facebookpagina Nepal Benefiet Aalsmeer

Wellicht tot later. Warme groet Joke van der Zwaan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *