Noodhulp voor Nepal in Coronacrisis

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer ondersteunt al meer dan 15 jaar projecten in Nepal, vooral in Chepang Hills en het dorp Tobang. Op dit moment is het project om 33 drinkwatertanks te realiseren afgerond.

Maar het Coronavirus heeft ook Nepal bereikt en de regering aldaar heeft een totale lockdown afgekondigd en deze is inmiddels alweer verlengd. Dit betekent dat voor veel gezinnen een voedselgebrek is ontstaan.

Samenwerking met SVSI

Wij werken in Nepal samen met SVSI, een non-profitorganisatie met armoedebestrijding als belangrijkste doelstelling. Zij kwamen bij de start van de Coronamaatregelen direct al in actie. Via hen is zeep uitgedeeld in o.a. Tobang. Ook werden de mensen bewust gemaakt van de noodzaak om de handen goed te wassen. Wij hebben deze snelle actie financieel ondersteund, o.a. met hulp van enkele sponsoren.

De volgende actie is voedselpakketten uitdelen aan de allerarmsten

Tijdens de eerste lock down kon de regering veelal de armere gezinnen van voedsel voorzien. Echter de financiële middelen zijn nu niet meer toereikend en zij zijn afhankelijk van donaties. SVSI maakt voedselpakketten bestaande uit rijst, linzen, zout, olie en gedroogde groente. Een voedselpakket kost 25 euro. Hiervan kan een familie ongeveer 15 dagen leven.

Tilu, die in Tobang woont zal, samen met enkele dorpsoudsten, deze pakketten bij families in zijn dorp brengen. De lokale regering coördineert de distributie en houdt de voorraad bij, zodat er een eerlijke verdeling is en er ook voor langere termijn voedsel is.

Help mee en geef!

Ons doel is om zoveel mogelijk pakketten uit te laten delen en vragen uw hulp om dit financieel mogelijk te maken. Helpt u mee? U kunt uw bijdrage storten op rekeningnummer NL89 RABO 0332 7602 51 ten name van Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer, onder vermelding van “noodfonds”. Ook via deze website is het ook mogelijk om een donatie te doen. Wij zijn erg dankbaar voor elk bedrag dat binnenkomt.

Verdubbeling bedrag door OSA

Bij Stichting Ontwikkelings Samenwerking Aalsmeer (OSA) wordt een aanvraag ingediend voor verdubbeling van het binnengekomen bedrag. Zij maken voor deze noodtoestand een uitzondering voor wat betreft de voorwaarden om evenementen en acties te ondernemen en fondsen te werven.

Social media

Volg ons ook Facebook @nepalbenefietaalsmeer 

Kijk onze filmpjes op YouTube

Abonneer op onze nieuwsbrief

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *