bezoek Belinda en Laura nov 2019

Blog Joke, maart 2020

Alweer bijna 2 maanden voorbij in het nieuwe jaar en mijn vertrek naar Nepal komt in zicht. Doel van mijn reis is o.a. om de laatste fase van ons waterproject, namelijk de bouw van de laatste 11 watertanks te gaan bekijken. Want, jawel, ze zijn inmiddels af! Geweldig werk van Kanchan Nepal, onze technische partner in Nepal.

Dit keer reis ik in gezelschap van drie leden van het bestuur van kinderhuis Ketaaketighar Nepaalma (Ida, Thea en Maria). Deze stichting heeft veel bijgedragen om dit project waar te kunnen maken. Ik ben heel blij en dankbaar dat zij mij vergezellen om de finishing touch te gaan zien.  Het zal een hele klim worden, want deze families waar de laatste 11 tanks gebouwd zijn, wonen nog hoger in de heuvels. Ik heb er hard voor getraind het afgelopen half jaar dus goede hoop dat mijn longen het dit keer beter zullen doen!

We zullen ook in de vallei gaan kijken, waar wel al een watersysteem is, echter waartoe de daar wonende 25 families, nog niet allemaal toegang hebben. Dit systeem blijkt ook aan vervanging dan wel reparatie toe te zijn. En het goede nieuws is, dat we daar eventueel al voldoende middelen voor hebben, daar de lokale regering 20% van de kosten voor haar rekening zal nemen. En dat is heel goed nieuws, want de beste weg is volgens ons toch dat Nepal zoveel mogelijk selfsupporting zal gaan worden.

Benefietconcert datum gecanceld
Het benefietconcert dat gepland was voor 18 april zullen we doorschuiven naar begin deze zomer. We zijn wel al bezig met fantastische muzikanten uit te nodigen. Dus houd onze nieuwsberichten in de gaten. Wordt vervolgd!

Potentieel nieuw project
Water is zeker een basisbehoefte en maakt dat de levensstandaard verbetert. Toch is er nog zoveel te doen in de Chepang hills, want de algehele levensstandaard is nog ver beneden peil. En daar wordt hard aan gewerkt. St. FEMI, een Nederlandse stichting, gaat in dit gebied (Kaule, waar Tobang een deel van is) helpen, samen met SVSI , onze partner in Nepal. En wellicht kan St. Nepal Benefiet Aalsmeer hier een steentje aan bijdragen. We gaan in gesprek met FEMI en SVSI om te kijken waarmee en hoe we kunnen helpen. Deze beide stichtingen hebben samen al veel ervaring met de Chepang bewoners vooral te leren zichzelf te helpen door middel van bewustwording, voorlichting en training. Zij hebben fantastisch werk verricht in Siddhi, een ander gebied in Chepang hills. Tijdens onze komende trip zullen we ook in Siddhi een kijkje gaan nemen. We houden jullie zeker op de hoogte.

Bezoek Laura en Belinda in oktober/november 2019
Laura en Belinda zijn alweer een tijdje terug uit Nepal. Inmiddels staat er een mooi verslag van hun belevenissen op onze website, welke je hier kunt lezen. Meer mooie foto’s van hun verblijf zijn hier te bekijken.

Vanuit Nepal zal ik af en toe verslag doen ofwel via facebook, ofwel via een nieuwsbrief. Via onze website kunt u ook onze facebookberichten bekijken.

We hopen natuurlijk dat u ons blijft steunen. Voor alle steun tot nu toe, wederom zeer veel dank!

Dhanjabath!

Warme groet, Joke

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *