Bouw laatste Nepalese watertanks

Bewoners van het bergdorpje Tobang moeten uren lopen voor water. Vaak bij vervuilde bronnen. Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer (NBA) helpt de ruim 300 inwoners met de bouw van 33 water opvangtanks in drie fases. Er is door NBA voldoende geld opgehaald om te starten met de laatste 11 tanks.

 Elke watertank vangt 6000 liter regenwater op en kost circa € 1000 om te bouwen. Vorig jaar en dit jaar was NBA actief om voor dit mooie en nuttige project geld in te zamelen. Om het werkbaar te houden bestaat de geldinzameling en bouw van de 33 tanks uit drie delen.

Samen met bewoners

De lokale bevolking helpt mee met de bouw van de watertanks. Dit is belangrijk omdat zij ook direct leren hoe ze met de tanks moeten omgaan en hoe ze deze op een goede manier kunnen onderhouden.

Vele sponsors

Na een benefietconcert in oktober 2018 was er voldoende geld voor bouw van de eerste 11 watertanks. Begin dit jaar startte de bouw van de tweede serie dankzij donaties van onder meer de Lions en St. Ketaaketighar Nepaalma en talloze particuliere donaties. De bouw van de laatste elf tanks werd mogelijk door giften van scheepswerf De Vries Makkum, Van Vliet containers en TCR een bedrijf dat grondafhandelingsapparatuur levert voor vliegtuigen. Naast de inzamelacties, krijgt NBA ook steun van Wilde Ganzen. Voor iedere euro die de Stichting ophaalt legt Wilde Ganzen nog eens halve euro bij. Daarnaast gaf Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer financiële steun.

Reactie NBA

“Wij zijn ontzettend blij met alle giften en donaties”, vertelt Joke van der Zwaan, voorzitter van NBA. “Voor de bewoners van Tobang is dit een reuzenstap. Ze hebben nu schoon water waar ze geen uren voor hoeven te lopen. We bedanken iedereen die heeft geholpen dit mogelijk te maken.”

Meer weten

De stichting heeft een Anbi-status. Dit betekent dat giften aftrekbaar zijn van de belasting. Meer weten? Wij zijn bereikbaar via 06-23861976 of info@nepalbenefietaalsmeer.nl en onze contactpagina op onze website .

Social media

Volg ons ook Facebook @nepalbenefietaalsmeer 

Kijk onze filmpjes op YouTube

Abonneer op onze nieuwsbrief

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *