Nieuwsbrief: maart 2019

Met trots en dankbaar willen we  onze nieuwe website presenteren. Dank aan Ingkie Tan die veel energie heeft gestoken bij het opstarten. En dank aan Laura Tas, onze secretaris en haar neef Jeroen Tas van ‘Jerosites’ voor het verder opzetten en afmaken van de mooie, nieuwe website. Doneren kan nu ook via een Ideal knop via deze site. Ook is er een doneerknop op onze facebook pagina. Wat zijn wij blij dat we nu zo professioneel kunnen werken door de zakelijke kennis en voortvarendheid van onze medebestuursleden.

Gestart met de 2e fase van 11 watertanks in Tobang Nepal

We zijn heel trots en dankbaarheid dat de start van het tweede deel van ons mooie waterproject vorderingen maakt. De volgende elf families werken hard mee om een watertank met tappunt voor hun huisjes te bouwen. De fondsenwerving die nodig is om ook de derde fase te kunnen financieren loopt gestaag. We zijn er nog niet, maar met uw hulp het gaat vast lukken om alle bewoners in Tobang van water te voorzien.

Kijk hier voor alle foto’s van het waterproject. De foto’s zijn gemaakt door Nirmal Adhikari van Kanchan Nepal.

Emmer met filter voor families die een regenwater opvangtank hebben

Alle families krijgen bij hun watertank een portable emmer met een filter. Met de emmers kunnen ze het drinkwater eerst nog filteren en maken wij de bevolking  extra bewust van het belang van schoon drinkwater. Ook tijdens en na het regenseizoen adviseren wij ze deze filteremmers in hun huis te gebruiken. Het maakt ook onderdeel uit van het trainingsprogramma.

 Sponsor update

Ida en Thea, twee bestuursleden van deze stichting zijn momenteel in Nepal. Zij komen daar enkele keren per jaar. Deze Nederlandse bestuursleden zijn zo enthousiast over ons waterproject dat zij een grote financiële bijdrage hebben geleverd (vijf watertanks plus nog 2 ½ tank van Ida en Thea persoonlijk die een deel van hun opbrengst van de Nepalese markt schonken). Hiervoor zijn wij  uiteraard zeer dankbaar. Hun enthousiasme maakt dat deze twee vriendinnen dit keer bij hun bezoek aan Nepal op 20 maart 2019 ook ons project bezoeken. Hun eerste reactie ontvingen wij al vanuit Nepal: ‘ontroerd en voldaan‘, schreven zij. Ze logeerden 1 nachtje bij Tilu’s ouders in Tobang en kregen uitleg en begeleiding over het waterproject van Nirmal Adhikari van Kanchan Nepal. Na hun terugkomst in Nederland op 6 april 2019 horen wij ongetwijfeld meer over hun belevenissen. Wordt vervolgd dus!

Wij zijn erg blij met de samenwerking en het bezoek van Ida en Thea aan Tobang, Als bestuur kijken wij nog naar een goed moment om ook het project te bezoeken. We willen dan ook bekijken of en hoe we verder kunnen helpen om de algemene levensstandaard van deze dorpsbewoners te verbeteren.

En nog meer fantastisch nieuws. Via St. ketaaketighar Nepaalma zijn er nog eens vijf watertanks gesponsord door Boot en Broerse, fysiotherapiepraktijk in Lisse. Deze fysiotherapiepraktijk organiseert met 25 fietser/wandelaars in september 2019 een tocht door Nepal en sponsort daarmee vele projecten via de stichting van het kinderhuis. Met name Anneke van Veen, heeft zich hiervoor ingezet. Ook Anneke is bestuurslid van St. Ketaaketighar en zal met deze fietsers meegaan naar Nepal. Joke heeft, samen met Anneke, bij deze fysiotherapiepraktijk een videopresentatie mogen geven. Zij hebben te weinig tijd om het waterproject te gaan bezoeken in september, maar door de filmpresentatie weten ze nu wel beter wat ons project inhoudt. Ook zij zijn erg enthousiast over ons project. Enorm bedankt fietsers en wandelaars van Boot en Broerse en natuurlijk wederom Stichting Ketaaketighar (Anneke) voor het aandragen van ons project. 

  • En nog meer donaties:

Lions club Aalsmeer en Lions Ophelia sponsorden samen 1 ½ tank.

Van Vliet Containers, sponsort een watertank.

De Vries Scheepsbouw in Makkum sponsort een tank.

Nog een mooie gift werd ontvangen van Mevrouw De Vries uit Aalsmeer, die voor haar 85ste verjaardag geld inzamelde voor ons waterproject. Hiervoor vraagt zij verdubbeling aan bij OSA (Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer). Als dit gehonoreerd wordt, is er weer een watertank mogelijk gemaakt.  Geweldig!

En er zijn ook weer vele particuliere stortingen gedaan, o.a. via facebook voor de verjaardag van Joke.

Heel veel dank aan allen namens de dorpelingen in Tobang!

 Youbedo boeken doneert NBA bij aankoop boek

Ons project staat geregistreerd bij Youbedo, waardoor rond de 10-12% van je aankoopsom van een boek bij hen aan onze stichting wordt gedoneerd. Boeken in Nederland hebben overal dezelfde prijs, dus ondersteun deze sympathieke actie van Youbedo en daarmee onze projecten. Alle beetjes helpen. Dus… Boek kopen? Bestel via Youbedo en geef bij de betaling aan dat zij een deel van jouw bedrag mogen geven aan: Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer (of geeft de code erbij op ?goededoel=1825 ). Het kost jou niets meer.

 Albert Hein Kudelstaart:

Bij Albert Heijn in Kudelstaart kun je nog het heel 2019 je statiegeld-bon deponeren in de box bij AH Kudelstaart. Hiermee ondersteun je ook ons waterproject.

 Wat is nog nodig?

De laatste loodjes. Er is nog 5.000 euro nodig om alle 33 families een watertank te geven. Wie helpt mee?

We zijn er nog niet, maar het eind van dit project komt in zicht. In september willen we het totale bedrag bij elkaar hebben. De benefietconcerten laten nog even op zich wachten, maar er zal zeker deze zomer nog wel iets georganiseerd gaan worden. We juichen het zeer toe als je zelf een initiatief wilt nemen om een evenement te organiseren voor ons project. Als je dit doet, kan je namelijk verdubbeling van de opbrengst tot 2.500 euro aanvragen bij St. OSA (Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer). Ook als je een feestje geeft en je donaties vraagt aan je gasten voor ons project, kan je subsidie bij OSA aanvragen. Hoe mooi is dat?  Wij kunnen je hierbij helpen. Ook wordt bij iedere donatie van 1 euro door Wilde Ganzen 0.50 ct. bijgelegd. Laat dit je stimuleren!

ANBI status: alle donaties zijn welkom, groot en klein. En de donaties zijn aftrekbaar bij de belasting want Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer is ANBI geregistreerd.

We wensen iedereen alle goeds toe. En laat ons vooral weten als je ideeën hebt over het organiseren van evenementen of als je wilt helpen bij de fondsenwerving voor het laatste deel van dit mooie project.

Stichting Nepal benefiet Aalsmeer:

Joke van der Zwaan, Laura Tas, Belinda Buskermolen en Luci Beumer

Social media

Volg ons ook Facebook @nepalbenefietaalsmeer 

Kijk onze filmpjes op YouTube

Abonneer op onze nieuwsbrief

Doneer!

KvK 7208 8281

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *