Start bouw tweede fase watertanks in Nepal

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer (NBA) sluit het jaar goed af en kan wederom elf watertanks laten bouwen in het bergdorpje Tobang in Nepal.

Omdat de bewoners van Tobang nu uren moeten lopen over lastige bergpaden om water te halen bij vaak vieze waterbronnenwil NBA de ruim 300 inwoners van dit dorpje helpen door hier 33 water opvangtanks te bouwen. Elke watertank vangt 6.000 liter regenwater op en kost per stuk ongeveer € 1.000. Dit jaar is NBA actief bezig geweest om voor dit mooie project geld in te zamelen.

Bij de bouw van alle tanks helpt de lokale bevolking mee. Dit is belangrijk omdat zij op deze manier ook gelijk uitleg en training krijgen over hoe ze om moeten gaan met de tanks en hoe ze deze op een goede manier kunnen onderhouden.

Om het project behapbaar te houden is de inzameling van het geld en de bouw van de tanks in drie delen van elf tanks opgeknipt. In oktober 2018, na het benefietconcert, was er voldoende opgehaald om te starten met de bouw van de eerste elf watertanks. Dankzij een aantal sponsoren waaronder de Lions, St. Ketaaketighar Nepaalma, de jaaropbrengst van de verkoop van Nepalese spullen door twee vriendinnen en veel andere particuliere donatieskan nu ook gestart worden met de bouw van de tweede elf watertanks.

Naast de inzamelacties die NBA houdt, krijgt zij ook steun van Wilde Ganzen. Voor iedere euro die de Stichting ophaalt legt Wilde Ganzen 0,50 cent bij. Wilde Ganzen koos ons project tot project van de weeken liet ook op 16december een TV spotje op NPO 2zien over dit mooie waterproject zien. Naast Wilde Ganzen heeft NBA ook steun gekregen van Onwikkelingssamenwerking Aalsmeer (OSA).

Doneer uw flessen bon bij Albert Heijn in Kudelstaart

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer gaat nu volop aan de slag met inzameling voor de laatste elf tanks. Dit kunnen zij niet zonder u. Draagt u de stichting ook een warm hart toe en vindt u het ook belangrijk dat iedereen schoon drinkwater moet krijgen? Alle donaties groot of klein zijn van harte welkom. Sinds november kunt u ook uw flessenbonnen bij Albert Heijn in Kudelstaart doneren aan ons project.

ANBI Status

Sinds kort heeft de stichting ook een Anbi status waardoor giften afgetrokken kunnen worden van de belasting. Meer weten hierover? Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 06-23861976. Of via e-mailadres: info@nepalbenefiet.nl. Meer informatie over het project en het rekeningnummer kunt u vinden op deze website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *