Nieuwsbrief oktober 2018

Doelstelling St. Nepal Benefiet Aalsmeer (NBA) 2018/2019: 33 regenwater opvangtanks verzorgen zodat alle bewoners van Tobang in district Kaule, Chepang Hills, Chitwan in Nepal schoon drinkwater krijgen gedurende het hele jaar.

Benefietconcert in De Oude Veiling 29 sept.
Wat een grandioos succes was deze avond. Meer dan 170 bezoekers en de opbrengst is genoeg voor drie watertanks (inclusief de premies van Wilde Ganzen en OSA). Thomas Visser van ESA en Monique en Tom van Brasserie De Oude Veiling worden hartelijk bedankt voor hun inzet en de sponsoring van deze mooie locatie. Nagenieten van het concert? Kijk het filmpje van deze avond.

Drie watertanks bij elkaar gespeeld
En natuurlijk nogmaals heeeeeel veel dank, vooral namens alle dorpsbewoners van Tobang, aan allen die aan dit succes een bijdrage hebben geleverd. Speciaal wil ik nog eens alle muzikanten in het zonnetje zetten. Muzikanten van United by Music, The Little Hobo’s en the Whatts. Jullie waren de helden van deze avond. Binnenkort zal ik wat meer foto’s ontvangen van jullie optredens welke ik zal doorsturen. Ik wil zeker niet onze reddende engel voor deze avond, geluidsman Kees Broere vergeten te danken. En onze inmiddels vaste crew, Jop Kluis, presentator en vriendinnen Marijke en Bep, gastenontvangst en kassa medewerkers; zonder jullie kunnen we echt niet meer. Mede dankzij jullie kunnen er in dit dorp 3 watertanks incl. tapkranen voor drie families gebouwd gaan worden. TOP!

Voortgang waterproject
In totaal is er nu aan opbrengst van evenementen zoals de braderie in Aalsmeer (verkoop van waterflessen), grote en kleinere donaties (waarvoor ook veel dank aan alle storters!), de benefiet concertavond en het restant van de opbrengst in 2017 rond de 10.000 euro opgebracht. Met de premie van Wilde Ganzen en OSA erbij betekent dit dat wij opdracht hebben kunnen geven om de eerste fase te starten en dus 11 watertanks te laten bouwen. Hiermee zal gestart worden zodra de grote festivals in Nepal weer voorbij zijn. (In oktober viert Nepal Dashain en Tihar, twee zeer belangrijke festivals in de Hindoeïstische traditie. Heel Nepal heeft dan vakantie). We houden jullie uiteraard op de hoogte van de bouw en voortgang!

Wilde Ganzen nomineert ons als project van de week!
De Wilde Ganzen heeft ons project gekozen als project van de week. Daar zijn we natuurlijk reuzetrots op! Dit betekent dat zij in hun Magazin en in hun TV spot aandacht zullen besteden aan ons waterproject en onze stichting. Ze vragen daarmee donaties om hun premie aan ons project te kunnen voldoen (voor iedere door ons opgehaalde euro, leggen zij 0.50 erbij). Een kort spotje van 1 minuut zal op 16 december bij de EO worden uitgezonden. Je kunt overwegen om, als je al vaste donateur van Wilde Ganzen bent, aan hen te storten onder vermelding “t.b.v. projectnr. 2018.0056 voor actieresultaat Nepal Benefiet Aalsmeer.” Hoe je het ook wilt doneren, uiteindelijk komt het allemaal in Nepal terecht.

OSA / Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer
De aanvraag aan de OSA is afgerond en we hebben er vertrouwen in dat NBA wederom in aanmerking komt voor verdubbeling van de opbrengst (max. 2.500 euro). Kan jij met een individuele actie of i.s.m. jouw organisatie een hele familie helpen aan water door 1.000 euro bij elkaar te brengen, dan sturen wij jou een foto van de familie die jij/jullie geholpen hebben aan een watertank. Tevens kan je dit jaar nog verdubbeling van jouw donatie aanvragen bij OSA. Laat het ons weten, dan helpen wij je graag met de aanvraag.

Werving NBA komende tijd: fietsen voor Nepal!
Een van de acties voor ons waterproject is aangeboden door St. Ketaaketighar Nepaalma. Via hen is een fietsactie georganiseerd door een groep fysiotherapeuten. Zij zullen gaan fietsen in Nepal en Ketaaketighar mocht Nepalese projecten uitkiezen. Zij hebben o.a. gekozen voor ons waterproject, hetgeen wij uiteraard bijzonder waarderen. Wat een geweldig initiatief. De fietsers zullen in september, samen met een van de bestuursleden van deze stichting van het kinderhuis naar Nepal gaan. Best spannend dus, hoeveel zij bij elkaar zullen fietsen!? Verslag hiervan volgt zeker. Je kunt deze actie hier bekijken. Ons project zal als 3e project gesponsord worden.

Volgende fase
Nu is het zaak om voor de volgende fase (tussen nu en maart 2019) voldoende fondsen te werven om de volgende 11 tanks te kunnen laten bouwen. We hopen dat dit nog net gerealiseerd kan worden voor de volgende moesson zich weer aandient. Het bestuur is zich naarstig aan het bezinnen op werving van nieuwe fondsen en heeft er vertrouwen in dat ook deze volgende 11 tanks er op tijd gaan komen. Maar dat kan alleen met jullie hulp! Alle giften, groot en klein zijn dus nog altijd welkom. Evenals leuke, mooie initiatieven. Je gift is aftrekbaar van de belasting in verband met onze ANBI status!

Silverparty in TCO op 11 november a.s.
Ook dit jaar komt Dambar, zilversmid uit Nepal weer naar Nederland om zijn mooie sieraden te verkopen, waarmee hij goed werk doet in Nepal. TCO stelt haar ruimte hiervoor beschikbaar. Deze middag zullen er ook klankschalen te koop zijn, waarmee een kinderhuis in Nepal gesteund wordt. En uiteraard zijn de waterflessen van Join-the-pipe weer te koop ter ondersteuning van ons waterproject. Dus, voel je welkom en kom gezellig langs. Meer info in bijgaande flyer.

Rest ons om nogmaals alle dank uit te spreken voor de steun die wij tot nu toe hebben gekregen en de hoop dat er nog veel steun komt in de komende tijd.In Oktober volgend jaar heb ik het plan zelf weer te gaan kijken in Tobang. Wat zou het mooi zijn om dan zoveel mogelijk families gelukkig te zien met een watertank voor hun huisje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *