Nieuwsbrief september 2018

Na de stap gemaakt te hebben om een stichting op te richten, volgen de goede berichten elkaar rap op.

We hebben nu officieel bericht ontvangen dat de Wilde Ganzen ons mooie waterproject in Nepal zal steunen. Voor iedere gedoneerde euro zal Wilde Ganzen 0,50 ct. bijleggen. FANTASTISCH TOCH?

ANBI geregistreerd
Ook is nu officieel sprake van een ANBI status voor Nepal Benefiet Aalsmeer v.a. 6 juli 2018 zodat alle giften vanaf die datum mogen worden afgetrokken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Ook kunnen periodieke giften worden gedaan. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten de donateur en de ANBI de gift vastleggen in een overeenkomst. Lees er hier meer over.

Nieuw rekeningnummer
En we hebben een nieuwe rekeningnummer op naam van onze stichting:
NL89RABO 0332 7602 51 t.n.v. stichting Nepal Benefiet Aalsmeer

Opbrengst braderie
Op 1 sept. stonden we met een stand op de corsobraderie in Aalsmeer. Behalve dat het reuze gezellig was en er veel bekenden van alle 4 de bestuursleden langskwamen, zijn er ook zo rond de 30 waterflessen van join-the-pipe verkocht hetgeen incl. de extra donaties aan de kraam rond de 300 euro opgebracht heeft. Dank aan allen die belangstelling hebben getoond en een steentje hebben bijgedragen deze dag.
Voordien hadden al een aantal mensen flessen aangeschaft. Totale opbrengst van de verkoop staat nu op 430 euro. Aletta van Oostveen gaat in haar yogastudio ‘YogAletta’ en St. Ketaaketighar in hun kraam waar ze hun Nepalese spulletjes wekelijks verkopen voor ons ook de waterflessen verkopen. TOP, dank voor deze leuke initiatieven!

Stand van zaken tot nu toe
Het totale actieresultaat op dit moment is: 8.173 euro.
Met de premie van Wilde Ganzen erbij, de opbrengst van ons benefietconcert op 29 sept. en de subsidie van OSA waar we na het benefietconcert uitsluitsel over zullen krijgen, betekent dit dat we al spoedig Kanchan Nepal, onze huidige lokale partner in Nepal, opdracht kunnen geven om te starten met de bouw van 11 regenwater opvangtanks waarmee we 11 families helpen aan schoon drinkwater bij hun huisje.

Veel dank
St. Ketaaketighar Nepaalma, de stichting, waar Joke’s Nepal avontuur mee gestart is 15 jaar geleden hebben voor ons waterproject 5.000 euro gedoneerd. Ontroerend en fantastisch dat zij ons hiermee hun vertrouwen geven. Het geeft ons ook de moed en het vertrouwen dat het ons met elkaar gaat lukken om onze droom waar te maken om alle 33 families in Tobang water bij hun huisje te geven. En natuurlijk dank aan alle andere vrienden en bekenden die tot nu toe een gift hebben gestort. Alle bijdragen, groot of klein zijn even belangrijk voor ons. Veel dank namens ons bestuur!En tot slot nog dank aan drukkerij Cocu die de flyers en posters wederom geheel gratis print voor ons.

Benefietconcert
Het wordt vast en zeker weer een fantastische leuke avond met geweldige muzikanten, die geheel belangeloos zullen optreden, dus als je kan, kom vooral langs. De entree opbrengst is helemaal voor ons waterproject. Ook kan je deze avond de waterflessen van join the pipe weer kopen waarvan een groot deel van de opbrengst ook voor ons project is. De opbrengst van de mooie Nepalese spulletjes die te koop zijn op deze benefietavond komt ten goede aan het kinderhuis ‘Chitwan house’. De boeken van Pieter Groeneveld ‘Muziek Aalsmeer’ zijn ook deze avond weer te koop voor 25 euro. De helft is voor ons project.

Nog 22 families te gaan
Kan je niet op de benefietavond komen en wil je toch je steentje bijdragen om de nog resterende 22 families aan water te helpen in het bergdorpje Tobang in Nepal? Doneer dan je bijdrage op onderstaande nieuwe rekeningnummer. Overigens kan je ook zelf het initiatief nemen om een actie op poten te zetten. Met 1000 euro kan je een hele familie aan een regenwater opvangtank helpen. Woon je in de omgeving van Aalsmeer, dan mag je hiervoor subsidie aanvragen bij OSA, die jouw opbrengst tot 2.500 euro kan verdubbelen. Ook als je minder ophaalt mag je een aanvraag doen. Neem in dat geval even contact op met Joke . Bij jouw opbrengst draagt Wilde Ganzen dan ook nog iets aan bij. En de ANBI status maakt dat je van de belasting een deel kan aftrekken van je inkomstenbelasting.

Ondertussen zitten er ook al nieuwe evenementen en fondswervingsplannen in de pen van het bestuur om de droom van Tilu en Nepal Benefiet Aalsmeer waar te kunnen maken. Alle families in Tobang voor de rest van hun leven schoon drinkwater!

Voor agenda: 11 november nepalese zilversmid
Dambar, een Nepalese zilversmid komt weer naar Nederland. Op 11 november stelt Therapeutisch Trainingscentrum Oosteinder haar ruimte weer beschikbaar en kan je daar mooie zilveren handgemaakte Nepalese sieraden kopen. Later volgt hierover meer informatie.

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, laat het gerust weten, dan haal ik je uit ons mijn bestand

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *