nieuwsbrief augustus 2018

Nepal Benefiet Aalsmeer is nu zelf een stichting per 6 juli 2018
In de vorige nieuwsbrief heb ik jullie verteld dat we gingen samenwerken met St. soulventure en hun naam mochten gebruiken en had ik jullie ook al voorgesteld aan Luci, Laura en Belinda. Samen met hen is besloten om toch een eigen stichting op te richten. Zodoende vormen we per 6 juli officieel het bestuur van stichting Nepal Benefiet Aalsmeer. Ik ben er heel blij mee, want met hun kennis en netwerk erbij vormen we een sterk team. Het geeft mij alle vertrouwen dat we de droom van Tilu, dat nu ook onze droom is, waar kunnen maken. Achter de schermen is al hard gewerkt; het oprichten van de stichting, aanvragen ANBI status (goede hoop dat we deze binnenkort ontvangen), fondsenwervingsplan, aanvragen subsidies, opzetten van nieuwe website, maken van flyers en posters etc. etc.

Samenstelling bestuur
Op de foto hieronder bij de notaris zie je: Joke van der Zwaan, voorzitter; rechtsboven: Luci Beumer, algemeen bestuurslid; linksonder Belinda Buskermolen, penningmeester; rechtsonder: Laura Tas, secretaris en communicatie.
Met dank aan notaris Geert Labordus uit Aalsmeer die hiermee onze eerste sponsor is sinds onze oprichting!

Afgeronde project 2017
De 20.000 liter water opvangtank bij het schooltje in Tobang functioneert uitstekend, evenals de 6.000 liter opvangtank bij Tilu’s familie. Nirmal van Kanchan Nepal nam een filmpje op van mij en Tilu in februari. Daar was het project net daadwerkelijk gestart. Als je het leuk vindt, kan je dat hier bekijken. Over hoe het nu is kan je in een ander filmpje bekijken. Ook dit is opgenomen door Kanchan Nepal. Hier kan je zien hoe blij en dankbaar de mensen zijn met dit project. (zet de Engelse of Nederlandse ondertiteling aan; gaat wel een beetje snel!) Ontroerend om hier ook de ouders van Tilu aan het woord te zien. Mooie herinnering aan deze mensen, die ons zo gastvrij ontvingen en verzorgden, ondanks de sobere omstandigheden waarin ze leven.

Kanchan Nepal
Voor het afgeronde deel van dit project werkten we samen met SVSI als onze lokale partner, het plaatselijke onderzoek en uitvoering is en wordt verder gedaan door Kanchan Nepal. Voor ons huidige project is het handiger om rechtstreeks met Kanchan Nepal te werken als onze directe lokale partner. De lijnen zijn zo korter en directer. Natuurlijk blijft Dhruba van SVSI zeer betrokken bij ons en ik kan gelukkig regelmatig een beroep op hem blijven doen.

Ons streven: 33 families, wonend in clusters van 3-8 huisjes en bestaande uit totaal ongeveer 300 inwoners te voorzien van water met tappunt voor hun huisje. Totale projectkosten incl. alle training en technische voorbereidingen en managementkosten: €48.098. We hopen hiervoor enkele subsidies te mogen ontvangen. Maar we zullen een groot bedrag zelf moeten inzamelen. De daadwerkelijke materiaal en arbeidskosten voor één tanks en tappunt bij 1 familie (gemiddeld 5-10 mensen) is 1000 euro.

Leuke evenementen om alvast in de agenda te zetten
1 september is NBA op de jaarlijkse braderie in Aalsmeer centrum.Wat bieden we aan? Mooie waterflessen van Join the Pipe, een stichting die fantastische dingen doet op gebied van water en milieu in Nederland en in ontwikkelingslanden. Wij mogen de flessen verkopen en de winst komt geheel ten goede aan ons waterproject.

En onze vrienden van het kinderhuis in Chitwan, Ketaketighar Nepaalma bieden hun mooie Nepalese artikelen te koop aan. De opbrengst hiervan gaat naar hun kinderhuis, waar ooit mijn Nepal geschiedenis begon.
Het boek MuzikAalsmeer, dat de geschiedenis vertelt over 60 jaar muziek in Aalsmeer, met CD en DVD wordt aangeboden voor 25 euro; de helft is voor ons project.

Tevens zal er veel informatiemateriaal zijn over het waterproject en wij kunnen als bestuur al jullie vragen persoonlijk beantwoorden.

29 september benefiet concert in De Oude Veiling
De inmiddels vertrouwde benefietavonden kunnen natuurlijk niet ontbreken. We willen er meerdere gaan organiseren in dit jaar en volgend jaar. Op 29 september belooft het een spetterende avond te worden. 3 bands zullen geheel belangeloos optreden:
The All Star Band van United by music, de originele bezetting van de Hobo String Band en de muzikanten van The Whatts zullen de avond afsluiten. Op deze avond kunnen jullie uiteraard ook de waterflessen, de mooie Nepalese artikelen en het boek Muzikaalsmeer kopen. Entree muziekavond; 10 euro.

Dus kom gezellig langs 1 september en/of 29 september en ondersteun ons waterproject!

Kan je niet komen, dan zijn alle grote en kleine bijdragen welkom!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *