Nepal Benefiet Aalsmeer is nu een stichting

Nepal Benefiet Aalsmeer is op 6 juli 2018 een stichting geworden. De bestuursleden zijn Joke van der Zwaan als voorzitter, Laura Tas als secretaris, Belinda Buskermolen, als penningmeester en Luci Beumer, algemeen bestuurslid. Dit is gedaan om het grote lopende project goed vorm te kunnen geven.

Joke van der Zwaan: ‘Ik ben ontzettend blij met onze nieuwe bestuursleden. De organisatie krijgt meer structuur en een breder draagvlak. Ook dit jaar gaat de opbrengst naar het waterproject in Nepal. Omdat het voor de mensen in de heuvels van Chitwan in Nepal erg moeilijk is om aan (schoon) water te komen, willen we alle 33 families, ieder bestaande uit 3 – 8 huishoudens in Tobang van een watertank met tappunt voorzien. Hier is veel geld voor nodig.  Bij Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer (OSA) is daarom wederom subsidie aangevraagd. Maar een flink bedrag gaan we ook zelf ophalen. Wij zijn aanwezig op de corsobraderie op 1 september en willen weer diverse concerten organiseren.  Voor u leuk om van te genieten en u steunt er tevens het waterproject mee’.

Om alle ongeveer 300 bewoners van Tobang van schoon drinkwater te voorzien zijn dus in totaal 33 watertanks nodig waarin het regenwater wordt opgevangen. Een omvangrijk project dat is opgesplitst in drie fasen; iedere fase worden 11 tanks gebouwd. De werkzaamheden zijn dus gefaseerd en hiermee ook de inzamelingsacties. Van de opbrengst van vorig jaar is al een 20.000 liter regenwater opvangtank bij de school en een 6.000 liter watertank bij 1 familie gerealiseerd in dit dorp. Bij de bouw van de tanks helpt de lokale bevolking mee. Dit is belangrijk omdat zij op deze manier ook gelijk uitleg en training krijgen over hoe ze om moeten gaan met de tanks en hoe ze deze op een goede manier kunnen onderhouden.

Benefietconcert 29 september in de Oude Veiling
Ook zin in een goed concert? Kom dan zaterdag 29 september naar de Oude Veiling. Nepal Benefiet Aalsmeer organiseert op deze datum van 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur) tot 01.00 uur weer een gezellig benefietconcert met leuke bands waaronder The All Star band van United by Music, de Hobo String Band, jawel in de (bijna) oorspronkelijke bezetting en The Whatts die de avond zullen afsluiten. Kortom voor iedereen wat wils.

Donaties
Kunt u niet op 29 september maar draagt u de stichting en dit waterproject wel een warm hart toe? Alle donaties zijn welkom. Met ieder bedrag groot of klein komt men weer een stap dichter bij de realisatie van dit mooie project. Het kan natuurlijk ook dat u zelf voor dit mooie doel geld wilt inzamelen. Bijvoorbeeld door een sponsorloop of een andere actie te organiseren. Ook u kunt dan verdubbeling aanvragen bij OSA. Uiteraard kunt u dan contact opnemen met een van de bestuursleden van de stichting. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 06-23861976. Meer informatie over het project en het rekeningnummer kunt u vinden op deze website.

Entree concert 10 euro, dat geheel ten goede komt aan het waterproject in Nepal. Natuurlijk kunt u ook kaartjes reserveren via bovenstaand telefoonnummer en e-mailadres of bij de overige bestuursleden. Welkom op 29 september!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *