Nieuwsbrief Mei 2018

Afronding waterproject bij schooltje
Met de opbrengst van Aalsmeerse activiteiten in 2017 (8.000 euro) is een regenwater opvangtank voor opvang van 20.000 liter regenwater gebouwd bij het schooltje in het bergdorpje Tobang in Chepang Hills. Tevens zijn de toiletten bij het schooltje opgeknapt. ‘Het was geweldig om te zien dat er zulke vorderingen gemaakt waren, toen ik in februari dit jaar in Nepal was. Reuze veel dank aan alle gulle gevers”.

Drinkwater en water voor de landbouw voor elke familie
Uit ervaring blijkt dat een regenwater opvangsysteem in deze bergachtige streek goed werkt. Daarom is er nu besloten om bij 40 families een regenwater opvangtank te bouwen (6.000 ltr.) met een tapkraan voor ieder huis. Ook willen we bij iedere familie een opvangsysteem maken om overtollig water te gebruiken voor de landbouw, zodat ook in droge tijden groente en fruit verbouwd kan worden.
Inmiddels is de eerste 6.000 litertank bij Tilu’s familie klaar. Deze dient als voorbeeld voor de overige families.

Kosten per familie 1000 euro
Als we alle 40 huizen op deze manier willen voorzien van schoon drinkwater is nog veel geld nodig. Om alle dorpsbewoners aan een watersysteem te helpen is dus totaal 40.000 euro nodig.
Wil jij ook jouw steentje bijdragen?

Adopteer een familie
Met 1000 euro kan je één familie helpen. Wil jij een familie helpen door bijvoorbeeld bij jouw vrienden/vriendinnenclub, sportclub, schilderclub etc. een actie te ondernemen om geld in te zamelen? Of wellicht wilde je toch al een feestje geven en wil je ipv cadeautjes voor jezelf geld voor een familie in Tobang inzamelen. Je ontvangt dan een foto van de betreffende familie en het resultaat van jouw actie wordt uiteraard aan jou persoonlijk teruggekoppeld. Ben je op een of andere manier verbonden aan een school, dan is iets organiseren met kinderen voor dit goede doel een hele mooie manier om kinderen ervan bewust te maken dat het niet vanzelfsprekend is om water in je huis te hebben. Ik kom graag een presentatie geven in de klassen. Natuurlijk is iedere kleinere bijdrage ook van harte welkom.

Jouw opbrengst kan verdubbeld worden door OSA
Vindt jouw actie in Aalsmeer of omgeving plaats, dan kan je een aanvraag doen bij OSA (ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer) om je opbrengst te laten verdubbelen tot 2.500 euro. Er loopt een aanvraag bij de Wilde Ganzen die voor elke door jou gestorte euro 0,50 ct extra kan bijdragen.

Benefietconcerten en volleybaltoernooi
Er worden uiteraard weer benefietconcerten en wellicht een (of meerdere) volleybaltoernooien georganiseerd. Dus hou de lokale kranten in de gaten. Nepal Benefiet Aalsmeer zal hiervoor ook wederom een aanvraag bij OSA doen om deze opbrengsten te laten verdubbelen. En heb je meerdere ideeën die dit waterproject kunnen ondersteunen, of wil je graag een benefietoptreden organiseren? Neem dan contact op met Joke: Tel. 06-23861976.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *